هیأت اجرایی اولین دوره انتخابات میاندورهای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه اصفهان، صلاحیت حمید رسایی را برای نامزدی در این انتخابات رد کرده است.
خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، روز چهارشنبه ۲۵ اسفند این خبر را به نقل از یک منبع آگاه منتشر کرده است.
حمید رسایی به عنوان یک چهره جنجالی اصولگرایان تندور و منتقد دولت حسن روحانی شناخته میشود. سایت شخصی او با تأیید خبر رد صلاحیت، نوشته است که از طرف فرمانداری اصفهان، در نامهای مکتوب به آقای رسایی اعلام شده برای انتخابات میاندوره ای از اصفهان رد صلاحیت شده است.
حمید رسایی:
«با توجه به سوابق رفتاری دولت روحانی با منتقدان خود، شنیدن این خبر برایم جای تعجب نداشت و انتظارش را هم داشتم.»
او در توضیح دلایل احتمالی رد صلاحیت خود نیز گفته است: «یکی از دلایل این تصمیم، حکم هیأت رسیدگی به تخلفات نهاد ریاست جمهوری این دولت مبنی بر پنج سال انفصال از مسئولیت عالی دولتیست که از دوره قبل پیگیر آن بودند و البته هفته قبل از سوی دیوان عدالت اداری قوه قضاییه نقض و بنده تبرئه شدم.»
رسایی در روایت خود از برخورد هیأت اجرایی انتخابات گفته است که ظاهراً این هیأت به حکم تبرئه او ترتیب اثر نداده است: «دیروز که قصد داشتم این حکم تبرئه را تحویل دفتر فرماندار بدهم، حاضر به پذیرش آن نشدند و وقتی به دبیرخانه فرمانداری رفتم، گفتند که فرماندار دستور داده نامه شما ثبت نشود اما در نهایت با اعتراض بنده، نامه تبرئه ثبت شد اما ظاهراً در هیات اجرایی انتخابات به آن ترتیب اثر داده نشد.»
این نماینده سابق مجلس یکی دیگر از دلایل احتمالی رد صلاحیت خود را محکومیتهای مطبوعاتی به عنوان مدیر مسئول هفتهنامه ۹دی دانسته و گفته است: «دلیل دیگر برای این تصمیم، چند مورد محکومیتهای مطبوعاتی مربوط به ۹ دی و از جمله پرونده شکایت خانواده هاشمی رفسنجانی (مهدی، فائزه، یاسر، محسن، فاطمه هاشمی و عفت مرعشی) است که البته در هیچکدام این موارد، محکومیت مؤثر قانونی برای بنده وجود ندارد تا موجب ممنوعیت فعالیتهای سیاسی و اجتماعیام شود.»
رسایی رد صلاحیت خود را فاقد وجه قانونی دانسته و گفته است که مطابق قانون حتماً به هیات نظارت استان و شورای نگهبان اعتراض میکند اما در نهایت تابع قانون است:
«تصمیم نهایی در انتخابات را هیأتهای نظارت انتخابات که زیر نظر شورای نگهبان هستند خواهند گرفت و بنده قبلاً هم نشان دادهام که اگرچه رد صلاحیت خودم را نادرست میدانم اما هرگز مانند برخی افراد و جریانات سیاسی، در اعتراض به این تصمیمات نه بانک و مسجد و پمپ بنزین آتش میزنم، نه علیه اصل نظام شعار میدهم.»
مطابق قانون انتخابات هیأتهای نظارت شورای نگهبان تا ۲۰ فروردین فرصت دارند نظر نهایی خود را درباره رد صلاحیت شدگان در هیأتهای اجرایی اعلام کنند.
حمید رسایی که خود را «از چهرههای شاخص جریان انقلابی» میداند، بر ضعف و نادرستی عملکرد اقتصادی دولت روحانی، اشرافیگری مسئولان، کار نکردن برجام، فساد اقتصادی برخی اطرافیان حسن روحانی و ضرورت رسیدگی به حقوقهای نجومی اصرار دارد.
سایت او مدعیست که دولت یازدهم تاکنون چهار بار هفتهنامه ۹ دی را که رسایی مدیر مسئول آن است، توقیف کرده اما این هفتهنامه هر چهار بار، تبرئه و مجدداً منتشر شده است.
حمید رسایی که نماینده تهران در مجلس نهم بود، در انتخابات دهمین دوره مجلس هم در حوزه انتخابیه تهران نامنویسی کرده بود که در این حوزه انتخابیه نیز رد صلاحیت شد.
او در واکنش به رد صلاحیت خود هیأت اجرایی انتخابات حوزه انتخابیه تهران را به جهتگیری سیاسی و همسویی با «فتنهگران» متهم کرده بود.
انتخابات میاندورهای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه اصفهان به این دلیل برگزار میشود که شورای نگهبان، پس از انتخاب مینو خالقی به عنوان یکی از نمایندگان این شهر و ورود او مجلس، صلاحیت او را رد کرد:
این انتخابات در اصفهان همزمان با انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری در ایران، ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ برگزار میشود.
۱۳۱ داوطلب برای انتخابات میان دورهای مجلس در اصفهان ثبت نام کردهاند.