در پی اعتصاب امامان جمعه خراسان جنوبی در مخالفت با برگزاری کنسرت‌های موسیقی، علی اکبر پرویزی، استاندار خراسان جنوبی از «مردم شریف و متدین» این استان عذرخواهی کرد.

تحصن طلاب و روحانیون معترض

به گزارش خبرگزاری «مهر»، پرویزی در یک کنفرانس خبری در استان خراسان جنوبی، شنبه ۲۱ اسفندماه گفت که همه مسئولان و مدیران دچار اشتباه می‌شوند و او «شهامت و صداقت» عذرخواهی از مردم را به خاطر اشتباهش دارد.

چهارمین روز پس از تحصن ائمه جمعه، روحانیون و طلبه‌ها و شماری از نیروهای موسوم به حزب‌الهی در اعتراض به سخنان پرویزی، او گفت که قصد توهین به فرهنگ و آداب مردم «متدین» استان خراسان جنوبی را نداشته و مثالی که در مورد آداب و رسوم برخی از اقوام گفته در اشاره به رسوم مردم این منطقه نبوده است.

اعتراض‌ها از ۲۸ بهمن‌ماه و زمانی آغاز شد که استاندار خراسان جنوبی از موضع‌گیری روحانیون و ائمه جمعه علیه برگزاری کنسرت موسیقی در خراسان رضوی، شمالی و جنوبی انتقاد کرد و گفت که «مردم خراسان شمالی مردمی شاد هستند؛ ساز و دهلشان، تار و دف در همه حوزه‌ها هست و در مراسم عروسی‌های ما در منطقه باختاران‌ها به صورت خیلی مرسوم است که آقایان می‌رقصند، خانم‌ها می‌‌رقصند اماکنی هم وجود دارد که خیلی به اسلام و مسلمین لطمه وارد نمی‌شود.»

این سخنان سبب موضع‌گیری‌های اعتراضی از سوی روحانیون، مقامات سپاه، نماینده بیرجند در مجلس شد. سرانجام ۳۰ بهمن تجمعی مقابل دفتر نمایندگی آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر ایران در بیرجند برگزار شد که تظاهرکنندگان طی آن خواهان برکناری استاندار شدند.

پرویزی واکنش‌ها به سخنان خود را «سوء برداشت» خواند و گفت که به او «نسبت دروغ» داده‌اند.

چند روز پس از سخنان پرویزی در مورد شادی مردم خراسان شمالی، حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران نیز در هشتم اسفند در یک سخنرانی گفته بود که «برخی» از شادی مردم ناراحت هستند. او به کنایه پرسیده بود که «چه‌طور گریه به هر مقدار که باشد، حلال است، اما خندیدن و نشاط حرام؟»

افزایش فشارها برای استعفا

وب‌سایت «عصر خبر»، از حامیان دولت حسن روحانی گزارش داد که یکی از مقام‌های وزارت کشور «احتمالاً» به بیرجند، مرکز استان خراسان جنوبی سفر خواهد کرد. سفر این مقام وزارت کشور در واکنش به اعتراض‌های صورت‌گرفته و افزایش فشار بر دولت برای کناره‌گیری پرویزی از سمت خود است.

مخالفان پرویزی سخنان او در مورد شادی مردم در خراسان شمالی را «ضددینی» خوانده‌اند. در هفته‌های گذشته اخبار دیگری نیز راجع به استاندار خراسان جنوبی منتشر شده بود.

برای نمونه، پرویزی اخبار مربوط به جلوگیری او از برگزاری یادواره‌های شهدا در استان خراسان جنوبی را کذب خواند و در ادامه به دفاع از کارنامه خود در مقام استاندار در زمینه‌های بهداشت و درمان، راه، معادن و راه‌آهن پرداخت و گفت دولت یازدهم «توجه خاصی» به استان خراسان جنوبی داشته است.


در همین زمینه