در پی فشارهای اخیر بر سازمان سینمایی کشور به‌منظور دخالت و نظارت بیشتر بر نمایش فیلم‌ها در ایران، سرانجام حجت‌الله ایوبی از ریاست این سازمان کنار رفت و محمدمهدی حیدریان، کسی که سال‌ها مدیرکل نظارت و ارزشیابی امور سینمایی وزارت ارشاد بود جایگزین او شد.

حجت‌الله ایوبی (راست) و محمدمهدی حیدریان
حجت‌الله ایوبی (راست) و محمدمهدی حیدریان

رضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز سه‌شنبه ۱۷ اسفند انتصاب محمدمهدی حیدریان به‌عنوان رئیس سازمان سینمایی را تأیید کرد و دلیل این تغییر را تنها «گردش مدیریت» در وزارت ارشاد اسلامی دانست و گفت: «مبنای عمل ما در وزارتخانه خلاقیت، نوآوری و به‌کارگیری تجربه‌های خوب در حوزه‌های مختلف است.»

او با این‌که حجت‌الله ایوبی را از «مدیران خوب» توصیف کرد اما توضیح نداد که این مدیر خوب چرا کنار گذاشته شد.

در دور روز اخیر خبرهای ضدونقیضی درباره استعفا یا برکناری حجت‌الله ایوبی در رسانه‌های ایران منتشر شد. ابتدا گفته شد که او استعفا داده اما بعد برخی سایت‌ها، از جمله «تابناک» نوشتند که او استعفا نداده و به‌نقل از ایوبی گفتند که او همچنان به مسئولیت خود در سازمان سینمایی عمل می‌کند.

محمدمهدی حیدریان سابقه دیرینه در وزارت ارشاد اسلامی دارد. او در ابتدای انقلاب به‌همراه گروهی مؤسسه «آیت فیلم» را دایر کرد تا فیلم‌های انقلابی ـ اسلامی بسازند. این گروه حتی درباره فیلم‌های قبل از انقلاب نیز تصمیم می‌گرفت و تعیین می‌کرد که چه فیلم‌هایی اجازه نمایش دارند.

حیدریان که در تأسیس خانه سینما نیز نقش داشت به‌مدت ۱۱ سال مدیرکل نظارت و ارزشیابی امور سینمایی و سمعی و بصری وزارت ارشاد اسلامی بود. این بخش از وزارت ارشاد ارگانی بود که در سانسور و صدور پروانه نمایش فیلم‌ها نقش اصلی داشت.

محمدمهدی حیدریان در سال‌های اخیر به‌عنوان معاون فرهنگی وزیر کار فعالیت می‌کرد که با روی کار آمدن رضا صالحی امیری در وزارت ارشاد به‌عنوان مشاور او منصوب شد.

او در تولید فیلم سینمایی پرهزینه «محمد رسول‌الله» به کارگردانی مجید مجیدی نیز مدیر پروژه بود.

حجت‌الله ایوبی از چهارم شهریور ۱۳۹۲ با حکم علی جنتی، وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ریاست سازمان سینمایی منصوب شد. پس از استعفای جنتی و روی کار آمدن صالحی امیری، موضوع تغییر ایوبی نیز مطرح شد.

در یک ماه اخیر، بعد از سی‌وپنجمین دوره جشنواره فیلم فجر فشارها بر سازمان سینمایی نیز افزایش یافت.

حجت‌الله ایوبی، ۳ اسفندماه جاری برای پاسخگویی درباره روند داوری‌ها و نحوه برگزاری جشنواره فیلم فجر به کمیسیون فرهنگی مجلس فراخوانده شد. اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس از او خواسته بودند برخی از آثار سینمایی را پیش از اکران عمومی برای بازبینی در اختیار آن‌ها بگذارد. رسانه‌های داخلی گزارش داده بودند که ظاهراً ایوبی تمکین نکرده و گفته بود از نظر شرعی این فیلم‌ها امانت است و نمی‌توان آن‌ها را برخلاف میل تهیه‌کنندگانشان در اختیار نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار داد. بعد معلوم شد که دایره بحث فراتر از دخالت کمیسیون فرهنگی در اکران فیلم‌های تولید شده در ایران بوده است.

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس گفته بود که در جلسه حجت‌الله ایوبی با اعضای کمیسیون فرهنگی مقرر شد که آیین‌نامه‌های شورای صدور پروانه نمایش و شورای پروانه ساخت در هیأت وزیران از نو تدوین و به تصویب برسد. انتظار می‌رود که از این پس اختیارات کمیسیون فرهنگی مجلس در صدور پروانه نمایش و پروانه ساخت بیشتر شود.

بیشتر بخوانید: