احمد جنتی، رئیس مجلس خبرگان، در دومین جلسه رسمی دوره پنجم این مجلس با «مصیبت» خواند انتخابات شوراها گفت شمار کاندیداها زیاد است و نمیتوان صلاحیت همه را کنترل کرد. او نسبت به حضور «فتنهگران» در سمتهای دولتی هشدار داد، از شعار «آشتی ملی» انتقاد کرد و گفت دولت در برابر وضعیت اقتصادی فقط حرف میزند.
احمد جنتی سهشنبه ۱۷ اسفند در افتتاحیه اجلاس خبرگان رهبری به دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین انتخابات شوراهای شهر و روستا اشاره کرد و گفت باید مراقب این دو انتخابات بود.
جنتی نظارت بر انتخابات شوراها را «مصیبت» دانست و گفت: «هیچ حسابوکتابی در این انتخابات وجود ندارد و به صلاحیتها بهخوبی رسیدگی نمیشود.»
رئیس مجلس خبرگان افزود: «۴۰۰ هزار نفر وارد این انتخابات میشوند چه کسی صلاحیت آنها را بررسی میکند که اینها چه کسانی هستند.»
پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان با دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران در روز جمعه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ برگزار خواهد شد.
به گفته جنتی، «در بسیاری از شهرها برخی عملکردها نشان داده که منتخبین افراد صالحی نبودند و کارشان به دادگاه کشیده شده است.»
احمد جنتی در دیماه ۱۳۹۴ نیز از تعداد بالای ثبتنام شدگان برای انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان انتقاد کرده و گفته بود برخی از این کاندیداها حتی یک خط به عربی نمیتوانند بخوانند و قرآن را هم نمیتوانند قرائت کنند. او که دبیر شورای نگهبان، نهادی که صلاحیت کاندیداها را تأیید میکند نیز هست، ثبتنام این گونه افراد را «ایجاد مزاحمت» برای شورای نگهبان دانسته بود.
«فتنه» خاموش نشده است
رئیس مجلس خبرگان همچون بارهای قبل به موضوع «فتنه» نیز پرداخت. او گفت: «فتنه سر جای خود است. مسأله فتنه را نباید سبک گرفت، فتنه اگر مسأله اول ما نباشد مسأله دوم ما است.»
جنتی افزود: «باید به مردم بگوییم که فتنه خاموش نشده و عدهای همچنان دنبال فتنه هستند و فتنه یعنی براندازی اسلام، انقلاب و نظام جمهوری اسلامی.»
با گذشت نزدیک به هشت سال از اعتراضات مردمی پس از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۸ گروهی از مقامات جمهوری اسلامی هنوز از خطرات «فتنه» سخن میگویند.
احمد جنتی که از زمره این افراد است میگوید «فتنهگران» سال ۸۸، بیکار ننشستهاند «سمتهایی در اختیار فتنهگران قرارگرفته» و «ما باید اینها را بشناسیم و آنها را نفوذی در نظام تلقی کنیم.»
«آشتی ملی یعنی چه؟»
رئیس مجلس خبرگان رهبری طرح موضوع «آشتی ملی» را که در سالگرد انقلاب ایران از سوی محمد خاتمی، رئیس جمهوری دوران اصلاحات مطرح شد، بیمعنی خواند و آن را نیز به «فتنهگران» نسبت داد و گفت: «آشتی ملی یعنی چه، آشتی ملی یعنی اینکه ما هر بلایی دلمان خواست سر مملکت و مردم بیاوریم و الان هم دنبال نمایندگی مجلس و کرسیهای مدیریتی هستیم و به ما جایگاه بدهند، آنها در واقع میگویند به ما جایگاه بدهید.»
او از موضع علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در این زمینه دفاع کرد و گفت علمای دینی هم باید همین موضع را بگیرند.
علی خامنهای ۲۷ بهمنماه سال جاری فراخوان طرح موضوع «آشتی ملی» را مورد انتقاد قرار داده و گفته بود: «یک عدهای تعبیر “آشتی ملی” را میگویند؛ اینها به نظر من معنی ندارد؛ مردم با هم متحدند؛ چرا میگویید آشتی؟ مگر مردم باهم قهرند؟»
خامنهای در انتقاد از پیشنهاد «آشتی ملی» افزوده بود: «مردم با آن کسانی که روز عاشورا آمدند وسط خیابان و با قساوت و بیحیایی، جوان بسیجی را در خیابان لخت کردند و کتک زدند، قهرند و آشتی هم نمیکنند.»
محمد خاتمی به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب با اشاره به تهدیدهای دولت دونالد ترامپ علیه ایران موضوع «آشتی ملی» در کشور را مطرح کرده و گفته بود: «ممکن است حتی افرادی در ایران، میانه خوبی با انقلاب یا نظام هم نداشته باشند، اما وقتی اصل کشور و نظام و منافع ملی و حیثیت ایران تهدید میشود (…) همه در یک خط در مقابل کسی که میخواهد تجاوز بکند، میایستند و ما ایستادهایم.»
انتقاد از دولت
بخش دیگری از سخنان احمد جنتی انتقادهایی بود که او از وضعیت معیشت مردم و عملکرد دولت کرد. او که به عنوان یکی از مخالفان دولت محسوب میشود از «فقر و بیکاری» مردم و اینکه «افرادی هستند که صبح که از خواب بلند میشوند نان ندارند بخورند و سرگردان هستند» سخن گفت.
بهگفته احمد جنتی مشکلات سیاسی و فرهنگی هم وجود دارد «اما مشکلات اقتصادی بسیار بیشتر است».
احمد جنتی با پرسش اینکه «چه کسی باید جواب اینها را بدهد و چه کسانی در مقابل مشکلات معیشتی مردم مسئولند» از دولت حسن روحانی انتقاد کرد و گفت: «به گفتار و آمال نمیشود تکیه کرد آقایان بگویند روی زمین چهکارهایی کردند تا مردم خوشحال شوند.»
بهاعتقاد جنتی دلیل مشکلات اقتصادی عملی نشدن «اقتصاد مقاومتی» است که رهبر جمهوری اسلامی آن را مطرح کرده است. او از دولت خواست که «از مردم عذرخواهی کنند و بگویند دلیلش چه بوده است.»
«اقتصاد مقاومتی»، از سیاستهایی است که مقامات ایران آن را راه حل گذار از رکود اقتصادی و تحریمها میدانند. اولین بار، علی خامنهای این اصطلاح را در سال ۱۳۸۹ به کار برد.
بیشتر بخوانید:
این جنتی واقعا چه مرد نیک و خیرخواهیست . درست می گوید هنوز قضیه ی فتنه در هیچ جا معلوم نشد چه کسانی مقصر بودند و چه کسانی تقلب کردند و به چه جرمی موسوی کروبی و رهنورد در زندان هستند نه قوه ی قضائیه و نه سپاه و نه وزارت اطلاعات این مشکل آقای جنتی را حل نکرده و جواب درستی به مردم تا کنون داده نشده است حتی برخی می گویند فتنه مرغی بود که توسط قوه ی قضائیه و سپاه فراری داده شد . اما در مورد مسئله ی گرانی هم جنتی درست می گوید این دولت نه تنها توانائی حل مشکل گرانی بیکاری رکود تورم و مشکلات دیگر را ندارد بلکه بی کفایت هم هست از اینرو طبق نظر فقیه عالی قدر حضرت آیت الله العضمی جنتی از مردم شهید پرور می خواهیم به ندای الله گوش فراداده و برای پشتیبانی از سخنان گهر بار فقیه عالقدر جنتی به خیابانها بریزید و جمهوری اسلامی را مجبور کنید تا به مطالبات شما مردم توجه کنند . و ما با توجه باینکه شما دچار بحران دیگر تائید صلاحیت شوراها نیز شده اید از مردم شهید پرور می خواهیم انتخابات در جمهوری اسلامی را بطور کلی تحریم کنند تا اینهمه ضد انقلاب وارد شوراهای شهر و روستا نشوند . رئیس جمهوری که توانائی حل مشکل رکود تورمی بیکاری و گرانی را ندارد بهتر است تحریم شود مگر کسی به جنتی برای خبرگان رای داد که انتخاب شد حالا رای ندهید تا نمایندگان واقعی امت حزب الله وارد مجلس رئیس جمهور و … شوند
فرهاد - فریاد / 07 March 2017