قرار بود جنازه دو تن از «شهدای گمنام» در حریم درجه دو مجموعه جهانی پاسارگاد دفن شود. این اقدام با مخالفت‌هایی روبه‌رو شد. سرانجام تدفین این کشته‌شدگان در تپه موسوم به «نورالشهدا» در نزدیکی سعادت‌شهر واقع در مرکز شهرستان پاسارگاد انجام شد.

عکس از آرشیو
عکس از آرشیو

به‌گزارش آبان‌پرس، «بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس» استان فارس تصمیم گرفت تا این «شهدای گمنام» در این تپه به خاک سپرده شوند.

پیش از این، شورای شهر و شهرداری شهر پاسارگاد قصد داشتند که این دو نفر کشته‌شده در جنگ ایران و عراق را در حریم پاسارگاد دفن کنند و گفته شده بود که این اقدام در مراحل اجرایی است.

زهرا احمدی‌پور، رئیس سازمان میراث فرهنگی گفته بود تلاش بر این است که «شهدا در محلی متناسب دفن شوند نه در محوطه و حریم بناهای تاریخی.»

محمد بهشتی، رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ضمن انتقاد از این کار گفته بود: «تدفین شهدای گمنام در نقاط شاخص که خود شناخته‌شده‌ هستند و هویت تاریخی دارند، احترام به شهدای گمنام نیست.»

در سال‌های گذشته نیز دفن «شهدای گمنام» در حریم مجموعه تاریخی امیرچخماق یزد و حریم ارگ ساسانی شهرستان انار کرمان بحث‌برانگیز شده بود.

مجموعه تاریخی پاسارگاد، دربرگیرنده ساختمان‌هایی چون آرامگاه کوروش، باغ پادشاهی پاسارگاد (کهن‌ترین چهارباغ ایرانی)، کاخ دروازه، پل، کاخ بارعام، کاخ اختصاصی، دو کوشک، آب‌نماهای باغ شاهی، آرامگاه کمبوجیه، ساختارهای دفاعی تل تخت، کاروانسرای مظفری، محوطه مقدس و تنگه بلاغی است.

این مجموعه، پنجمین مجموعه ثبت‌شده در فهرست آثار میراث جهانی در ایران است که در تیرماه سال ۱۳۸۳ در نشست یونسکو در چین با صد در صد آرا در فهرست میراث جهانی ثبت شد.

بیشتر بخوانید: