رئیس سازمان پرستاری ایران در یک جشنواره فرهنگی که برای پرستاران در شهر اهواز برگزار شد، گفته است که در سال گذشته ۱۰ پرستار ایرانی در اثر سندروم «کاروشی» جان باختهاند.
علی محمد آدابی در جشنواره یاد شده از اعلام نام این پرستاران خودداری کرد. همچنین جنسیت آنها و محل کارشان هم معلوم نیست.
رئیس سازمان پرستاری ایران وعده داده که معاونت فرهنگی سازمان نظام پرستاری بستهای را برای تفریح و استراحت پرستاران آماده کند.
علی محمد آدابی درباره این «بسته» گفته است: «برگزاری تورهای گردشگری، انجام فعالیتهای ورزشی و همچنین برگزاری مسابقات فرهنگی از جمله موضوعاتی است که در این بسته به آن توجه شده است.»
کار شبانه، نبود امکانات کافی در بیمارستانهای ایران و تفاوت بسیار زیاد دستمزد پرستاران با پزشکان ایرانی زمینهساز سندرومیست که به آن «کاروشی» میگویند.
در سالهای دهه ۱۹۷۰ در ژاپن، عدهای از کارگران در اثر کار زیاد و خستگی مردند. سندروم «کاروشی» در آن زمان به دایرهواژگانی پزشکی وارد شد. کار سخت و طولانی و استرس ناشی از کار باعث میشود که کار قلب و عروق مختل شود و در موارد حاد حتی باعث مرگ شود.
شورای حقوق و دستمزد بر اساس مصوبهای سقف درآمد کارانه پزشکان را تا ۶۰ میلیون تومان در ماه جایز دانسته است. با احتساب پاداش و مزایا سطح درآمد پزشکان متخصص ایرانی به ۱۰۰ میلیون تومان در ماه که برابر با بیش از ۱۰۰ برابر حداقل دستمزد است میرسد. در قوانین داخلی ایران پیشبینی شده که سطح درآمد نمیبایست از هفت برابر حداقل دستمزد تجاوز کند.
پرستاران ایرانی همواره در سالهای گذشته به بیعدالتی در محیط کارشان اشاره کردهاند. وزیر بهداشت اما بارها اعلام کرده که با توجه به تحصیلات پزشکان، تفاوت دستمزد بین پرستاران و پزشکان عادلانه است.
بیشتر بخوانید:
اکربواسطه تفاوت تحصیلات تفاوت در دستمزد بین پرستاران و پزشکان پسندیده و قابل توجیه است چرا در سایر رشته ها و تخصصها بسیاری از افراد دارای مدارک تحصیلی دکتری و فوق لیسانس که چیزی کمتر از پزشکان تحصیل نکرده اند حقوقی معادل در آمد یک روز پزشکان دریافت میکنند؟ بناربراین میتوان دلایل دیکری برای درآمد بالای پزشکان برشمارد از قبیل آنکه حاکمیت بدنبال ایجاد رضایت در این صنف و همدل و همراه کردن آنان با خود است و در این میان فشار بر مردم و ناتوانی اکثریت آنان در تأمین هزینه های درمان برای حاکمیت اهمیتی ندارد.
علی / 20 February 2017
من بیمارستان کار میکنم
الان ده روزه سکته کردم فقط مثل خر از آدم کار میکشن
همشون از فاشیست ا بدترن
روسا با رابطه میان تا اخر هستن مثل ارباب رعیتی بلکه بدتر رفتار میکنن برده داریه
حق وحقوق رو رابطه پارتی و… تعیین میکنه
همشون هم دزدن عمله شرکتهای تجهیزات فروش هستن
خودشون همه جور کثافت کاری میکنن بعد به یه یدبخت شرکتی گیر میدن ریشت رو با ژیلت تراشیدی
چند جور قرار داد دارن تو اداره
جایگزین شرکتی قراردادی طبصره ۴ طبصره۳ پیمانی پیمانی آزمایشی پیمانی رسمی
تبعیض فقر فساد دزدی پورسانت زور گویی تفطیش عقاید و…… یه. لقمه نون درآوردن شده. سگ مرگی
امید / 20 February 2017
با سلام
من یک پرستارم ودر ٱلمان زندگی میکنم .متاسفانه در ٱلمان هم مثل ایران پزشک سالاری وجوددارد،وپرستاران علیرغم کار شاق ومسولیت های زیاددرقبال بیماران از حقوق ومزایای بایسته وشایسته ای برخوردارنیستند.
برای پرستار جماعت همه جاآسمان یک رنگست.
یکی از همکاران ایرانی ام که سالهای زیادی در آلمان زندگی میکند روزی گفت :”در حرفه پرستاری یک پای مان در بیمارستان است وپای دیگر در زندان”
خلاصه کلام:کار زیاد،مسولیت سنگین وحقوق پایین
حسین / 21 February 2017
در تمام سیستم های بهداشتی، مسوولیت نهایی با پزشکه و اگه اتفاقی بیفته – که بالاخره هم دیر یا زود می افته – همه یقهء پزشک رو می گیرند، بنابراین پزشکان باید درآمد بسیار بیشتری هم داشته باشند. وسلام، نامه تمام!!
گرگ / 22 February 2017
همه شون بیمه هستن
اونم چندتا
قبل از اینکه کار به یقه کشی برسه پرونده بیمار رو به نفع خودشون مینویسن
اگه تا حالا پرونده ای به نفع یه بیمار در ایران خاتمه پیدا کرده نمونه بیارید
این حرف ها رو جایی بزنید که ……
امید / 22 February 2017
1.این مقاله زیبا را حتما بخونید و توی ایران پخش کنید. واقعیت مردم ایرانه; در تریبون زمانه
ولایت فقیه در قرن ۲۱ تجربه ای تلخ تر از ولایت پاپ در قرون وسطی
https://www.tribunezamaneh.com/archives/113881
Ali / 22 February 2017