رئیس سازمان پرستاری ایران در یک جشنواره فرهنگی که برای پرستاران در شهر اهواز برگزار شد، گفته است که در سال گذشته ۱۰ پرستار ایرانی در اثر سندروم «کاروشی» جان باخته‌اند.

Nurse_Iran
ایران با کمبود شدید پرستار رو به روست

علی محمد آدابی در جشنواره یاد شده از اعلام نام این پرستاران خودداری کرد. همچنین جنسیت آن‌ها و محل کارشان هم معلوم نیست.

رئیس سازمان پرستاری ایران وعده داده که معاونت فرهنگی سازمان نظام پرستاری بسته‌ای را برای تفریح و استراحت پرستاران آماده کند.

علی محمد آدابی درباره این «بسته» گفته است: «برگزاری تورهای گردشگری، انجام فعالیت‌های ورزشی و همچنین برگزاری مسابقات فرهنگی از جمله موضوعاتی است که در این بسته به آن توجه شده است.»

کار شبانه، نبود امکانات کافی در بیمارستان‌های ایران و تفاوت بسیار زیاد دستمزد پرستاران با پزشکان ایرانی زمینه‌ساز سندرومی‌ست که به آن «کاروشی» می‌گویند.

در سال‌های دهه ۱۹۷۰ در ژاپن، عده‌ای از کارگران در اثر کار زیاد و خستگی مردند. سندروم «کاروشی» در آن زمان به دایره‌واژگانی پزشکی وارد شد. کار سخت و طولانی و استرس ناشی از کار باعث می‌شود که کار قلب و عروق مختل شود و در موارد حاد حتی باعث مرگ شود.

شورای حقوق و دستمزد بر اساس مصوبه‌ای سقف درآمد کارانه پزشکان را تا ۶۰ میلیون تومان در ماه جایز دانسته است. با احتساب پاداش و مزایا سطح درآمد پزشکان متخصص ایرانی به ۱۰۰ میلیون تومان در ماه که برابر با بیش از ۱۰۰ برابر حداقل دستمزد است می‌رسد. در قوانین داخلی ایران پیش‌بینی شده که سطح درآمد نمی‌بایست از هفت برابر حداقل دستمزد تجاوز کند.

پرستاران ایرانی همواره در سال‌های گذشته به بی‌عدالتی در محیط کارشان اشاره کرده‌اند. وزیر بهداشت اما بارها اعلام کرده که با توجه به تحصیلات پزشکان، تفاوت دستمزد بین پرستاران و پزشکان عادلانه است.

بیشتر بخوانید: