یک ربع قرن پس از پایان جنگ سرد، تجارت اسلحه در جهان بهشکل قابل توجهی باز هم افزایش یافته است. بر اساس آخرین گزارش انستیتو بینالمللی پژوهشهای صلح استکهلم (Sipri) صادرات سلاح در پنج سال گذشته به بالاترین حجم خود از سال ۱۹۹۰ تاکنون رسیده است.
بنا به این گزارش بین سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶ صادرات سلاح ۸,۴ درصد بیشتر از صادرات سلاح بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱ بوده است.
گزارش انستیتو بینالمللی پژوهشهای صلح استکهلم میافزاید بزرگترین صادرکنندگان سلاح در جهان آمریکا و روسیه هستند. این دو کشور در مجموع ۵۶ درصد بازار سلاح در جهان را در دست دارند. پس از این دو کشور چین با در اختیار داشتن ۶,۲ درصد بازار سلاح در رتبه سوم قرار دارد.
در این ردهبندی فرانسه با ۶ درصد و آلمان با ۵,۶ درصد در رتبههای چهارم و پنجم قرار دارند. این در حالی است که صادرات سلاح آلمان در پنج سال گذشته ۳۶ درصد کاهش داشته است.
اودی فلورانت، مدیر انستیتو بینالمللی پژوهشهای صلح استکهلم گفت: «آمریکا با صدور سلاح به دستکم ۱۰۰ کشور جهان بیش از هر کشور دیگری سلاح صادر کرده است.» سلاحهای که صادر شدهاند از جمله هواپیما با موشکهای کروز و دیگر تسلیحات هدایتشونده دقیق و آخرین نسل از سامانههای دفاع موشکی هوایی بودهاند.
سهم روسیه در صدور تسلیحات ۲۳ درصد است که بیشتر مبادلات خود را با هند، ویتنام، چین و الجزایر انجام داده است.
بزرگترین واردکننده تسلیحات در جهان با ۱۳ درصد سهم در واردات هند است.
کشورهای خاورمیانه نیز خرید تسلیحات خود در جهان را افزایش دادهاند. عربستان سعودی بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ دومین کشور واردکننده سلاح با افزایش ۲۱۲ درصدی نسبت به بازه زمانی ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱ است.
بهرغم پایین آمدن قیمت نفت در جهان کشورهای نفتخیز منطقه در سال ۲۰۱۶ سلاحهای بیشتری سفارش دادند تا بتوانند در مقابل تنش و درگیریهای منطقهای مجهز شوند.
گزارش انستیتو بینالمللی پژوهشهای صلح استکهلم میافزاید که کشورهای جنوب شرق آسیا نیز واردات تسلیحات خود را افزایش دادهاند. ویتنام با افزایش شدید واردات تسلیحات از رتبه ۲۹ کشورهای واردکننده سلاح به رتبه ۱۰ جهش پیدا کرده است.
بهگفته سیمون وزمن، کارشناس انستیتو بینالمللی پژوهشهای صلح استکهلم از آنجایی که در منطقه شرق آسیا هیچ کنترلی بر تسلیحات وجود ندارد دولتهای این منطقه به گسترش زرادخانههای خود ادامه میدهند.
کلی مجلس ترحیم و مدرسه هست که هنوز بمباران نشده علاوه بر این باید چند تا مدال مبارزه با تروریسم دیگه هم تولید بشه تا پامپئو رئیس سازمان سیا به ترکیه و اسرائیل هم مثل عربستان اهدا کند
k / 20 February 2017
حکومت اسلامی عنوان کتاب خمینی بود که همان حکومت مشروعه شیخ نوری ضد جریان مشروطه خواهی در140 سال پیش بود.
بعدا برای فریب مردم در رفراندم ٬ کلمه حکومت را حذف و جمهوری را جایگزین کردند!
که همه طبق قانون اساسی شان همان حکومت ولایت مطلق فقیه میباشد که در پاریس مورد تایید کارتر و شرکا قرار گرفته بود تا جزیره ثبات خاور میانه و شمال افریقا را به میدان جنگ و ترور وتنش و کلنگی تبدیل نمایند……
انموقع که خبرنگار بی بی سی در اخرین مصاحبه شاه ، از سخن شاه بر ادامه افزایش قیمت نفت توسط اوپک و اینکه نفت ایران تمام شدنی است و از سرمایه ملی باید برای پیشرفت کشور استفاده شود٬ عصبانی شده بود باید میفهمیدیم که بزودی خبری خواهد شد…….
وبعدا بی بی سی تصویر امام را در ماه کشف کردو تا حالا که حزب اله به دفتر بی بی سی بیروت در سال نو میلادی ۲۰۱۵ گل سرخ میفرستد 37 سال گذشته و مردم ایران و منطقه در این مدت تاوان سخت و دردناکی راپس داده اند….
حالا بخاطر وجود برکت حکومتهای اسلامیشان و نامیدن سید علی ـ آیت اله خامنه ای رهیر ایران! – توسط بی بی سی ٬ نفت را زیر 25 دلار میخرند و میلیاردها دلار اسلحه به کشورهای منطقه میفروشند”. (نظریه کیسینجر – فروش اسلحه در مقابل پترو دلار)
مایکل مککارتی، یکی دیگر از کارشناسان ارشد در بازار سیدنیمیگوید وعده افزایش فروش نفت ایران، حملهای دیگر است که همین الان هم به کاهش بهای نفت منتهی شده است!
Farid / 20 February 2017