معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی ایران گفت که از میان دو هزار و ۶۰۰ کودک خیابانی شناسایی‌شده در تهران تنها ۳۰ درصد آنها تابعیت ایرانی دارند.

کودکان خیابانی تهران اغلب غیرایرانی یا غیرتهرانی هستند

حبیب‌الله مسعودی فرید در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفت که سازمان بهزیستی از بهمن‌ماه گذشته طرح ساماندهی کودکان خیابانی را آغاز کرده و تا کنون توانسته دو هزار و ۶۰۰ کودک خیابانی را شناسایی کند. او گفت که از این تعداد، ۷۰ درصد تابعیت غیرایرانی دارند و در میان ۳۰ درصد باقی‌مانده نیز اکثریت کودکان خیابانی تهرانی نیستند و از شهرهای دیگر به پایتخت مهاجرت کرده‌اند.

بر اساس آخرین گزارش‌های دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی، بین «یک تا دو میلیون کودک خیابانی» در ایران وجود دارند.

مسعودی فرید همچنین از طرح جمع‌آوری متکدیان زیر ۱۵ سال در تهران خبر داد و گفت که تا کنون ۲۹ کودک در این طرح شناسایی شده‌اند که تنها پنج تن از آنها ایرانی و ۲۴ تن دیگر از اتباع غیرایرانی هستند. او تأکید کرد که تمام این کودکان، فارغ از ملیت‌شان در سازمان بهزیستی نگهداری می‌شوند.

انتقاد از بی‌توجهی شهردار تهران

معاون امور اجتماعی بهزیستی با انتقاد از شهرداری تهران گفت که شهرداری طبق قانون موظف است تا به تأمین و تجهیز مکان نگهداری از کودکان خیابانی بپردازد، اما در دو سال گذشته و علی‌رغم نامه‌نگاری‌های متعدد بهزیستی با شهرداری تهران، این نهاد از انجام وظایف قانونی خود سرباز زده‌است.

مسعودی فرید گفت که تنها حدود ۲۰ سال پیش شهردار وقت تهران «یکی، دو مکان» برای نگهداری کودکان خیابانی در اختیار بهزیستی قرار داده و این موضوع هرگز تکرار نشده است.

او تأکید کرد که در این زمینه با محمدباقر قالیباف، شهردار تهران نیز شخصاً مکاتبه شده، اما او هیچ پاسخی نداده‌است.

او همزمان به نقش وزارت بهداشت برای درمان کودکان و وزارت آموزش و پرورش برای پرداختن به مسائل آموزشی آنها اشاره کرد و گفت که وزارت کشور نیز در مورد کودکان دارای تابعیت غیرایرانی مسئولیت برعهده دارد. به گفته او، این وزارت‌خانه‌ها نیز در انجام نقش خود کوتاهی کرده‌اند.


بیشتر بخوانید