احمد لاهیجان زاده، مدیرکل محیط زیست خوزستان گفته تنها ۱۰ درصد اعتباراتی که دولت سال ۹۳ برای مقابله با ریزگرد تصویب کرده بود تأمین شده است.
مدیرکل محیط زیست خوزستان در گفتوگو با خبرگزاری مهر با اشاره به انتقال آب از استان خوزستان هشدار داده است:
«در صورتی که پدیده ریزگردها مهار نشود، در آینده مشکلات جدی برای نظام به وجود خواهد آمد. اگر استانهای دیگر آب خوزستان را برای تولید نیاز دارند، خوزستان برای حفظ شرایط خود به آن نیازمند است.»
مصوبه مقابله با ریزگرد قرار بود سال ۱۳۹۴ اجرا شود.
در روزهای گذشته شماری از نمایندگان خوزستان در مجلس از دولت یازدهم برای عدم اختصاص بودجه برای مقابله با ریزگردها انتقاد کرده بودند. نمایندگان گفتند برای مقابله با ریزگرد در سال ۹۶ نیز بودجهای اختصاص نیافته و حتی در لایحه بودجه ۹۶ سهم کلی استان خوزستان به نسبت سال قبل ۱۵ درصد کاهش داشته است.
کارشناسان و مقامهای مسئول میگویند گرد و غبار اخیر خوزستان منشأ داخلی دارد و دولت قادر است تا این کانونهای تولید ریزگرد را با احیای تالابها و رودها، ایجاد فضای سبز و بازنگری در پروژههای گسترده سدسازی در استان و انتقال آب از سرشاخههای کارون از بین ببرد.
پدیده گرد و غبار در استان خوزستان ابعاد گستردهتری پیدا کرده است. نه تنها سلامت مردم همچنان در خطر است، بلکه گرد و غبار باعث شد که شنبه ۲۳ بهمن آب و برق در استان خوزستان قطع شود و زندگی روزانه مردم مختل گردد و حتی فعالیتهای صنعتی از جمله استخراج و پالایش نفت هم برای مدتی متوقف شود.