در جریان آواربرداری ساختمان پلاسکو توسط شهرداری تهران مغازههایی در ضلع شرقی این ساختمان تخریب شدند. صاحبان این مغازهها در پی نامهنگاریهای مکرر برای دریافت خسارت و بینتیجه ماندن این نامهها، دست به تجمع اعتراضی زدند.
بهگزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا)، تجمع کسبه اطراف ساختمان پلاسکو ظهر سهشنبه ۲۶ بهمن در مقابل شورای شهر تهران برگزار شد.
بنا به اینگزارش، تجمعکنندگان اعتراض خود را بیتعهدی شهرداری تهران برای پرداخت خسارت، عنوان کردند.
معترضان که صاحبان شش مغازه هستند، گفتهاند تمامی سرمایه مالی خود را که حدود شش میلیارد تومان است از دست دادهاند و در صورت پرداخت نشدن خسارت ممکن است زندانی شوند.
آتشسوزی ساختمان پلاسکو صبح روز ۳۰ دی رخ داد. خبرگزاریهای داخلی ابتدا اعلام کردند که حریق مهار شده، اما هنوز ساعتی نگذشته بود که ساختمان پلاسکو، در حالیکه عدهای از آتشنشانها در درون آن بودند، فروریخت و از جمله ۱۶ آتشنشان جان خود را از دست دادند. در پی آن شهرداری تهران شروع به آواربرداری ساختمان پلاسکو کرد که تعدادی از مغازههای اطراف آن نیز به منظور تسهیل عملیات تخریب شدند.
معترضان میگویند با اینکه دادستانی هنگام تخریب مغازهها به آنها گفته که شهرداری موافقت کرده تا خسارت آنها را پرداخت کند اما شهرداری هیچ اقدامی در این زمینه نکرده است.
مغازهداران با فریادهای اعتراضی خود در ورودی ساختمان شورای شهر تهران خواستار دیدار با مهدی چمران، رئیس این شورا شدند. آنها گفتند که ۲۰ روز پیش در اینباره نامهای به چمران نوشتهاند اما تاکنون پاسخی دریافت نکردهاند.
خبرگزاری کار ایران (ایلنا) نیز بهنقل از مغازهداران معترض نوشته است محمدباقر قالیباف، شهردار تهران به آنها گفته است که خساراتشان پرداخت خواهد شد اما این کار عملی نشده است.
آنها گفتهاند که قالیباف هم حاضر به دیدار با آنها نشده است.
در ارتباط با کسبه ساختمان پلاسکو روز یکشنبه جواد دوردیان نقوسیان، رئیس اتحادیه پیراهندوزان و پیراهنفروشان اعلام کرد که آنها تقریباً در مجتمع تجاری نور مستقر شدهاند و فعالیت اقتصادیشان در یکی – دو روز آینده آغاز میشود.
دوردیان نقوسیان گفت برخی از مغازهداران ساختمان پلاسکو نسبت به جایگیری در مجتمع نور اعتراض دارند و به شکایتهای آنها رسیدگی خواهد شد.
پیش از آن علی فاضلی، رئیس اتاق اصناف اعلام کرده بود که سه نقطه از فروشگاه قدس در میدان خراسان، مولوی و خیابان ولیعصر روبهروی خیابان زرتشت تهران برای اسکان آسیبدیدگان ساختمان پلاسکو در نظر گرفته شده و مراحل آمادهسازی این واحدها برعهده بنیاد مستضعفان است.
اینها خسارت بابت چی از شهرداری میخواهند ؟
مغازه داران اموال منقول خود را میبایستی خودشان بیمه میکردند و اموال غیر منقول یعنی خود ساختمان را باید بنیاد مستضعفین بیمه میکرده. اگر آتش نشانی احمالی کرده و ثابت بشه چون زیر مجموعه شهرداریست باید شهرداری به بنیاد مستضعفین و صاحبان مغازه ها غرامت بده آنها هم باید به نوبه ثابت کنند میزان خسارات وارده شده رو از طرف دیگه مغازه داران و بنیاد باید ثابت کنند آنها تمام نکات ایمنی رو تمام و کمال در ساختمان اجرا میکرده اند .
واقعا تجارت و تاجران ایرانی در چه دورانی زندگی . از مالیات فرار میکند از بیمه کردن مال و پر سنل فرار میکنند بجایش مغازه را بیمه امام زمان میکنند و بجای مالیات حق امام داده و حرام را حلال میکنند و وقتی حادثه واقع میشود از بودجه عمومی توقع پرداخت ضرر هایشان را دارند.
روزبه / 14 February 2017