موزه هنر معاصر نیویورک در اعتراض به «فرمان» ترامپ مبنی بر منع سفر اتباع هفت کشور مسلمان به آمریکا، در نمایشگاه دائمیاش آثاری از ۷ هنرمند از کشورهای سودان و عراق و ایران را به نمایش گذاشت.
آثار هنرمندان سودانی، عراقی و ایرانی به جای آثاری از پابلو پیکاسو، هنری ماتیس و فرانسیس پیکابیا در طبقه پنجم موزه هنر معاصر نیویورک به نمایش درآمدهاند.
کنار هر اثر متنی نوشته و روی دیوار نصب شده است با این مضمون:
« این اثر به هنرمندی از کشوری تعلق دارد که شهروندانش برابر با دستور اجرایی ریاست جمهوری در ۲۷ ژانویه ۲۰۱۷، از ورود به ایالات متحده منع شدهاند. این یکی از چند اثر هنری کلکسیون موزه است که در سرتاسر گالریهای طبقه پنجم نصب شده تا بر حیاتی بودن آرمانهای این موزه و ایالات متحده در خوشآمدگویی [به مهاجران] و آزادی تأکید کند.»
به استثاى زها حدید، معمار برجسته و فقید عراقی – بریتانیایی و ابراهیم الصلاحی، نقاش سرشناس سودانی، باقی آثار به هنرمندان ایرانی تعلق دارد: آثاری از پرویز تناولی (مجسمهساز و نقاش)، شارل حسین زندهرودی (نقاش ایرانی و بنیانگذار مکتب سقاخانه در نقاشی ایران)، شیرانا شهبازی (عکاس)، مارکو گریگوریان (نقاش فقید ایرانی) و طلا مدنی (نقاش ایرانی مقیم آمریکا).
علاوه بر این مجسمهای هم از آثار سیا ارمجانی (مجسمهساز و معمار ایرانی – آمریکایی) در ویترینی خارج از محوطه نمایشگاه دائمی به نمایش گذاشته شده است.
موزه هنر مدرن نیویورک اعلام کرده که قصد دارد در فوریه سال جاری، فیلمهایی هم از فیلمسازان عراقی و سوری درباره مشکلات پناهجویان و منع سفر به نمایش درآورد.
رئیس جمهوری آمریکا ۲۷ ژانویه با امضای فرمانی با عنوان «حفاظت از آمریکا در مقابل حملات تروریستی» ورود پناهجویان به خاک آمریکا را به مدت چهار ماه معوق و سفر اتباع هفت کشور مسلمان از جمله ایران به خاک آمریکا را هم ممنوع اعلام کرد. دادگاهی در سیاتل فرمان دونالد ترامپ را لغو کرد و دادگاه فرجام فدرال در آمریکا هم درخواست دولت آمریکا برای تجدید نظر در حکم صادره از سوی دادگاه سیاتل را رد کرد. اعتراضها اما همچنان ادامه دارد.