مرحله آزمایشی انتقال آب از رودخانه کرج به شهر تهران آغاز شد. این پروژه انتقال آب از طریق یک تونل زیرزمینی صورت می‌پذیرد.

احتمال خشک‌ترشدن رودخانه کرج به دلیل طرح انتقال آب به تهران

حسین محمدی، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان البرز می‌گوید این پروژه انتقال آب با اجازه مسئولان استان البرز صورت پذیرفته است.

اکنون نگرانی‌هایی بر سر حق‌آبه استان البرز و پایین دست سد کرج وجود دارد.

در سال ۱۳۸۵ وزرات نیرو و مدافعان طرح، آلودگی رودخانه کرج به‌دست واحدهای مسکونی و گردشگری را از دلایل ساخت تونل انتقال آب عنوان کرده بودند. اما مخالفان باور دارند اجرای این طرح به خشک شدن رودخانه کرج و کاهش سفره‌های زیرزمینی آب دشت کرج می‌انجامد.

بارندگی کم و برداشت از آب‌های سطحی و زیرزمینی، میزان آب ورودی و آب موجود در مخزن‌ سدهای لار، طالقان، کرج (امیرکبیر)، ماملو و لتیان را به شدت کاهش داده است. این پنج سد اصلی‌‌ترین منابع تامین‌کننده آب آشامیدنی تهران به شمار می‎آیند.

بحران آب تهران بر تأمین برق نیز تأثیر خواهد گذاشت و توقف خدمات صنعت برق به همه بخش‌ها آسیب خواهد زد.

دو سال پیش نیز دولت یازدهم حق‌آبه کشاورزان دشت ورامین، شامل شهرستان‌های ورامین، قرچک، پیشوا و پاکدشت را برای تأمین آب شرب پایتخت‌نشینان اختصاص داد.

با اوج گرفتن بحران خشکسالی در فلات ایران روزبه‌روز پروژه‌های پرهزینه انتقال آب مطرح می‌شوند و انشعابی تازه کلید می‌خورند. اما این پروژه‌های انتقال آب گاه به درگیری‌های شدید میان شهرها و استان‌ها انجامیده است. مقامات ایران بحران آب را بحرانی امنیتی می‌خوانند.‌


در همین زمینه