نمایندگان بیش از ۷۵ کشور و سازمان بینالمللی حاضر در کنفرانس صلح خاورمیانه در پاریس در بیانیه پایانی این کنفرانس تنها راه دستیابی به صلح بین اسرائیل و فلسطین را راه حل دو کشور مستقل دانستند.
بهگزارش خبرگزاری فرانسه، کنفرانس صلح اسرائیل و فلسطین در پاریس بعد از ظهر روز یکشنبه ۱۵ ژانویه / ۲۶ دی با انتشار بیانیهای به کار خود پایان داد.
این کنفرانس در بیانیه پایانی خود اسرائیل و فلسطین را فراخواند تا در راه ایجاد دو کشور مستقل تلاش کنند که بتوانند در صلح و امنیت زندگی کنند.
شرکتکنندگان در کنفرانس از اسرائیل و فلسطین خواستهاند تا پس از سه سال وقفه به مذاکرات مستقیم روی آورند.
کنفرانس صلح خاورمیانه در پاریس پیش از ظهر روز یکشنبه ۱۵ ژانویه / ۲۶ دی با سخنان ژان مارک اَیرو، وزیر امور خارجه فرانسه آغاز شد. این کنفرانس از یک سال پیش برای بسیج جهانی بهمنظور از سرگیری مذاکرات صلح اسرائیل و فلسطین به ابتکار فرانسه مطرح شد.
نمایندگان اسرائیل و فلسطین در این کنفرانس شرکت نداشتند. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل آن را محکوم کرده و برخلاف نیازهای ملی کشور دانسته بود اما محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین از آن استقبال کرده بود.
در بیانیه پایانی همچنین آمده است که دو طرف «از اقدامات یکجانبه که به پیشداوری در نتیجه مذاکرات منجر خواهد شد، خودداری کنند. از جمله در مورد مرزها، بیتالمقدس (اورشلیم) و پناهندگان.»
کنفرانس تأکید کرده است که اگر چنین اقداماتی صورت گیرد، «آنها آن را به رسمیت نخواهند شناخت.»
وزیر امور خارجه فرانسه در آغاز کنفرانس صلح خاورمیانه در پاریس گفت: «راه حل دو کشور تنها راه برای احترام به خواستههای مشروع و حقوق هر دو ملت است.»
ژانمارک اَیرو همچنین اعلام کرد که هر قطعنامهای درباره مناقشه اسرائیل و فلسطین باید بر اساس بهرسمیت شناختن مرزهای سال ۱۹۶۷ و قطعنامههای مصوبه سازمان ملل باشد.
اشاره وزیر خارجه فرانسه به قطعنامه سازمان ملل درباره لزوم بازگشت اسرائیل به پشت مرزهای سرزمینهای اشغالی پس از جنگ شش روزه در سال ۱۹۶۷ است.
بنیامین نتانیاهو روز یکشنبه برگزاری کنفرانس صلح خاورمیانه را «بیفایده» خوانده بود.
در کنفرانس صلح خاورمیانه بسیاری از شخصیتها و رهبران جهان، از جمله نمایندگان تمامی اعضای شورای امنیت سازمان ملل، تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا، اتحادیه عرب و کنفرانس اسلامی و چند کشور آمریکای لاتین شرکت داشتند.
این گردهمایی بینالمللی در زمانی برگزار شد که چشمانداز راه حل دو کشور مستقل بر زمینهای از اقداماتی نظیر ادامه شهرکسازیهای اسرائیل، حملات و ترورهای فلسطینیهای تندرو، گفتمان افراطی و افزایش سرخوردگی، مبهم بهنظر میرسد.
بیشتر بخوانید:
ایران، انگلیس ، آمریکا و اسراییل با این کنفرانس مخالفند. اعضای هلال شیعی!!!!
صمد / 16 January 2017