امروز، جمعه، ششم ماه دی، گروهی از فعالان جامعه مدنی در کابل، در مخالفت با توزیع ناعادلانه برق و گرانی قبضهای برق دست به اعتراض زدند. خبرنگاران و روزنامهنگاران محلی این اعتراض را پوشش دادند
معترضان معتقدند در حالی که قیمت برق رو به افزایش است، ساعات تأمین برق در مناطق حاشیهای کابل رو به کاهش گذاشته است.
عتیق اروند، روزنامهنگار و از مسئولان بخش آنلاین خبرگزاری «سلام وطندار«، در گفتوگو با رادیو زمانه میگوید که در برخی مناطق کابل ۱۸ ساعت برق هست و در مناطق حاشیهای کابل اصلاً برق توزیع نمیشود.
این در حالیست که برخی مناطق مرکزی شهر کابل، به ویژه محلههایی که چهرههای دولتی در آنها سکونت دارند، ۲۴ ساعته برق دارند و از این نظر تأمین هستند.
گذشته از کمبود یا نبود برق، معترضان به سنگین بودن ارقام قبضهای برق اعتراض کردند. به گفته آنها برای مردم عادی پرداخت این قبضها دور از ذهن و ناشدنیست.
معترضان اما هیچ پاسخ و واکنشی از جانب دولت یا شرکت برشنا، شرکت مسئول برق کابل، دریافت نکردهاند.
عقیق اروند میگوید: «معترضان هم هیچ “ضربالاجلی” اعلام نکردهاند تا مسئولان هر چه زودتر به فکر پاسخگویی به این وضعیت باشند. بخشی از این مسأله برمیگردد به نبود پشتیبان کافی برای اعتراض فعالان مدنی.»
عتیق اروند که خود در اعتراضهای گسترده سه سال پیش مردمی در شهر هرات شرکت داشته، میگوید که در کابل هنوز اعتراضهای مردمی دامنه پیدا نکرده است و در مقایسه با اعتراضهای سه سال پیش مردم هرات، این اعتراض را نرم و پراکنده میداند. او میگوید که در گفتوگوهای رو به رو با مردم کابل میشود دید که آنها این وضعیت را ناعادلانه میدانند و اعتراض دارند اما اعتراض آنها هنوز به اقدام مدنی تبدیل نشده است.
عقیق اروند:
برخی از کسانی که در همسایگی افراد منصبدار به سر میبرند از برق ۲۴ ساعته آنها استفاده میکنند و حتی پیش میآید که هیچ قبضی هم لازم نیست پرداخت کنند. این نوع افراد نمیخواهند این وضعیت را از دست بدهند و در نتیجه موج اعتراضها در کابل تا حدی محدود مانده است.
صحبتهای عتیق اروند را از اینجا بشنوید: