«پزشکان زن نسبت به همکاران مردشان بهتر کارشان را انجام میدهند»؛ چندین پژوهش تا کنون این گزاره را مورد بررسی قرار داده اند اما اکنون موضوع مرگ و زندگی است. پژوهشی که بهتازگی نرخ مرگومیر بیمارستانی و بستری شدن مجدد بیماران پس از ترخیص را در بیماران بالای ۶۵ سال مقایسه کرده، به این نتیجه رسیده که بیمارانی که پزشکشان زن است شانس بیشتری برای زنده ماندن دارند.
این پژوهش که روز ۱۹ دسامبر/۲۹ آذر در ژورنال «جاما برای پزشکی داخلی» (JAMA Internal Medicine) منتشر شد، میگوید اگر پزشکان مرد هم مانند پزشکان زن از بیمارانشان مراقبت میکردند، سالانه ۳۲ هزار نفر از آمریکاییهایی بالای ۶۵ سال، نمیمردند.
جها آشیش و تیمش از دانشکده «مدیریت بهداشت و درمان» در دانشگاه هاروارد، پروندههای پزشکی بیش از ۱٫۵ میلیون بیمار را ظرف ۳۰ روز پس از اینکه در بیمارستان بستری شده بودند بررسی کردند. همه پروندههای مورد بررسی این پژوهش متعلق به بیماران بالای ۶۵ سال در آمریکاست.
این تیم پزشکی متوجه شدند که آمار مرگ و بستری شدن مجدد پس از ترخیص، در مورد بیمارانی که مراقب اصلی آنها پزشکی زن بوده، پایینتر است.
در مورد شاخص مرگومیر پس از بستری شدن در بیمارستان، اگر درصدی نگاه کنیم تفاوت بین پزشکان زن و مرد به نظر کم میآید: حدود ۱۱ درصد از بیمارانی که پزشک مراقب آنها زن بوده، پس از بستری شدن در بیمارستان در ظرف ۳۰ روز مردهاند. در مورد پزشکان مرد این رقم نیم درصد بیشتر است.
اگر این تفاوت نیم درصدی را در سطح کل جمعیت ۶۵ سالههایی که در آمریکا سالانه در بیمارستان بستری میشوند حساب کنیم، موضوع مرگ و زندگی میشود. اگر پزشکان مرد با همان استاندارد پزشکان زن مراقبتهای پزشکی را ارائه میدادند، سالانه ۳۲ هزار نفر آمریکایی بالای ۶۵ سال بستری در بیمارستانها نمیمردند و به زندگی ادامه میدادند.
آشیش توضیح میدهد که «این به این مفهوم نیست که بیماران بهتر است به جای پزشکان مرد به پزشکان زن رجوع کنند». پژوهش این تیم در حوزه مدیریت بهداشت و بهینهسازی مراقبتهای بهداشتی است. در مرحله بعدی پژوهشگران باید دقیق شوند که تفاوت عملکرد پزشکان مرد و زن در چیست، تا بر این اساس بتوانند در حوزه مدیریت بهداشت برنامههایی برای بهینهسازی طراحی کنند.
اینکه چرا تفاوتهای کیفیت مراقبت با توجه به شاخص جنسیت پزشکان وجود دارد، پرسشی نیست که این پژوهش به آن پاسخ داده باشد. نویسندگان گفتهاند که هدفشان بیشتر یافتن آماری معنیدار در این حوزه بوده و در این مقطع از پژوهش «قادر به شناسایی دقیق دلایل» بهتر بودن پزشکان زن نسبت به مردان نیست.
اما پژوهشهای دیگری که آشیش و تیمش از آنها در متن مقالهشان مثال میآورند نشان دادهاند که پزشکان زن دقیقتر از پزشکان مرد آموزههای خود را بهکار میگیرند، بیشتر به دستورالعملهای درمانی عمل میکنند، بیشتر مراقبتهای پیشگیرانه توصیه میکنند، ارتباط کلامی و انسانی بهتری با بیماران دارند و در کل بیشتر احتمال دارد که مراقبتهای پزشکی با کیفیت بالا ارائه کنند.
با این حال، حتی اگر بیماران در کشوری مانند ایالات متحده آمریکا میخواستند که به جای پزشکان مرد سراغ زنان بروند هم بهاندازه کافی پزشک زن نبود.
در کشور آمریکا تنها حدود یکسوم از پزشکان که وارد بازار کار شدهاند، زن هستند. همچنین بسیاری از تخصصهای پزشکی همچنان شغلهای مردانهاند؛ از جمله ارتوپدی، قلب و عروق و جراحی مغز و اعصاب.
پزشکان زن در آمریکا به طور متوسط سالانه ۲۰هزار دلار کمتر از پزشکان مرد دستمزد دریافت میکنند. در بیمارستانها و دانشگاهها هم، پزشکان مرد به نسبت زنان بودجه پژوهشی بیشتری دریافت میکنند. در محیطهای دانشگاهی مردان پزشک دو برابر بیشتر از زنان پزشک شانس دارند که به بالاترین مدارج در عضویت هیئتعلمیها برسند.
ﺗﻘﺮﻳﺒﺎ ﻗﺎﺑﻞ ﻗﺒﻮﻝ اﺳﺖ,ﭼﻮﻥ ﺯﻧﻬﺎ ﺑﻪ ﻋﻨﻮاﻥ ﻣﺎﺩﺭ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺑﭽﻪ ﻫﺎﻱ ﺧﻮﺩﺷﺎﻥ ﺩﻟﺴﻮﺯ ﺗﺮ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﺑﻪ ﻫﻤﻴﻦ ﺩﻟﻴﻞ ﺩﺭ اﻛﺜﺮ ﺷﻐﻞ ﻫﺎ ﻫﻢ ﺑﺎ ﻫﻤﻴﻦ ﺩﻟﺴﻮﺯﻱ ﺑﻪ اﻧﺴﺎﻥ ﻫﺎ ﻧﮕﺎﻩ ﻣﻲ ﻛﻨﻨﺪ .ﻣﻦ ﻫﻤﻴﺸﻪ ﺩﻛﺘﺮ و ﻭﻛﻴﻞ ﻫﺎﻱ ﺯﻥ ﺭا اﻧﺘﺨﺎﺏ ﻣﻲ ﻛﻨﻢ
akbar / 22 December 2016
حالا اگه همین حرف رو در مورد مردها زده بودند، داد فمینیست ها در میومد!
هستی / 22 December 2016