به گفته رئیس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی ایران بیش از ۴۵ درصد ایرانیان یا اضافه وزن دارند یا چاق هستند.
به گزارش ایران اکونومیست، هدایت حسینی، رئیس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی ایران روز چهارشنبه، یکم دی ماه در همایش تغذیه سالم در محل انستیتو تغذیه و صنایع غذایی وزارت بهداشت گفت: «شیوع چاقی در استانهای شمالی و شمال غربی بیشتر است».
به گفته او به طور متوسط هر ایرانی روزانه ۴۰۰ کیلوکالری اضافه دریافتی انرژی دارد و البته این میزان در گروههای سنی، جنسی و جغرافیاهای مختلف متفاوت است.
با وجود این، چندی پیش دکتر علی اکبر سیاری، معاون بهداشتی وزیر بهداشت دولت حسن روحانی اعلام کرد که «در حال حاضر ۳۰ درصد مردم ایران گرسنهاند و نان خوردن ندارند.»
سیاری ظرف تنها ۱۰ روز حرفهای قبلی خود را پس گرفت و ضمن تکذیب آمار گرسنگی ۳۰ درصد از مردم ایران گفت: «اگر مردم ندارند بخورند چرا چاق هستند؟»
دکتر محمدرضا عبدالحسینی از اعضای انجمن جراحی متابولیک و چاقی، سال گذشته اعلام کرده بود که نرخ چاقی در ایران، دو برابر نرخ رایج در جهان است. ادعا میشود که نیمی از ایرانیان پرخور هستند. وزیر بهداشت ایران میگوید ۹۰ درصد سکتههای قلبی و مغزی به دلیل چاقی است.
به گفته رئیس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی ایران، سرانه قند، شکر، نمک و چربی در ایران نسبت به متوسط جهانی بالاتر است به طوری که سرانه مصرف نمک حدود دو برابر، شکر ۲۱ درصد و روغن ۳۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی است.
سوء تغذیه یک چالش و مسئله مهم جهانی است که به دو صورت مصرف کم کالری و گرسنگی و نیز اضافه وزن و چاقی خودنمایی میکند.
هدایت حسینی در این باره میگوید: «در دنیا حدود ۸۰۰ میلیون نفر هر سال به علت سوء تغذیه ناشی از گرسنگی و مصرف کم کالری دچار آسیب و بیماری میشوند یا جان خود را از دست میدهد و یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر نیز به علت چاقی و اضافه وزن در رنج و بیماری زندگی میکنند».
تقریباً دو میلیارد نفر یا اضافه وزن دارند یا چاقاند. از هر ۱۲ نفر یک نفر از دیابت (بیماری قند ـ اختلال در سوختوساز) رنج میبرند. سوء تغذیه عامل مرگ تقریباً نیمی از کودکان زیر پنج سال است.
در این زمینه بیشتر بخوانید:
پرخوری در میان طبقه متوسط ایران
یکسوم جمعیت جهان یا دچار سوء تغذیه است یا چاقی