رئیس مجلس ایران به دفاع از برادر خود، صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، برخاست و اتهام اختلاس در قوه قضائیه را رد کرد.

علی و صادق لاریجانی، رؤسای مجلس و قوه قضائیه ایران
علی و صادق لاریجانی، رؤسای مجلس و قوه قضائیه ایران

به‌گزارش «خانه ملت»، در نشست علنی روز یکشنبه، ۱۴ آذرماه مجلس، محمد دهقان، نماینده اصول‌گرا، اتهام اختلاس در قوه قضائیه را «دروغ بزرگ درباره رئیس قوه قضائیه» عنوان کرد و گفت: «تعجب می‌کنم که در مجلس با انگیزه‌های سیاسی رئیس قوه قضائیه را متهم می‌کنند.»

او افزود: «نباید از تریبون مجلس به رئیس یکی از قوا دروغ نسبت داده شود و حرف ضدانقلاب و شبکه‌های ضدانقلاب در خانه ملت بازگو شود.»

محمود صادقی، نماینده اصلاح‌طلب، چندی پیش در سخنانی در مجلس بر موضوع دخل و تصرف وثیقه‌های زندانیان توسط صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه انگشت گذاشته بود و به علی طیب‌نیا وزیر اقتصاد گفته بود که باید بنا به اصل ۵۳ قانون اساسی لیست کلیه دریافت‌های دولت در حساب خزانه‌داری بررسی شوند.

این نماینده مجلس به‌دلیل پیگیری‌هایش درباره «اختلاس در قوه قضائیه» در روزهای اخیر تحت پیگرد قضائی قرار گرفت و به دادسرا احضار شد. روز یکشنبه گذشته نیز مأموران امنیتی به منزل او رفتند تا بازداشت‌اش کنند اما با حضور گروهی از مردم و نمایندگان مجلس در برابر منزل او از این کار منصرف شدند.

علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران در پاسخ به سخنان محمد دهقان گفت با نمایندگانی که این موضوع را در مجلس مطرح کردند، از جمله محمود صادقی در این‌باره صحبت کرده و گفته است موضوع اختلاس در قوه قضائیه «صحیح نیست».

رئیس مجلس افزود: «هیچ کدام از حساب‌های مذکور، حساب شخصی نیست و من به این نمایندگان گفتم با اطلاع به شما اظهار می‌کنم که حساب‌ها شخصی نیست و حساب‌ها مربوط به قوه قضائیه است بنابراین سوء تفاهمی در جامعه به‌وجود نیامده است.»

علی لاریجانی افزود: «در ریاست جمهوری و دستگاه‌های دیگر نیز بودجه‌هایی وجود دارد و نمی‌توان گفت این بودجه‌ها به نام شخص است و موضوع بیان شده سوء تفاهم بود.»

«حساب‌های قوه قضائیه به نام شخص رئیس قوه قضائیه است»

این در حالی است که ابوالفضل ابوترابی، عضو کمیسیون حقوقی مجلس، در گفت‌وگویی با وب‌سایت «کافه خبر» حساب‌های قوه قضائیه را به نام شخص رئیس قوه قضائیه دانسته بود.

ابوترابی گفته بود این موضوع به ۲۰ سال قبل، زمانی که محمد یزدی ریاست قوه قضائیه را بر عهده داشت بازمی‌گردد اما مشکلی که در آن زمان وجود داشت این بود که به‌رغم این‌که در این حساب‌ها پول بسیار زیادی در گردش بود، بانک‌ها به‌طور قانونی سودی بابت این حساب‌ها به قوه قضائیه نمی‌دادند. به همین دلیل محمد یزدی در نامه‌ای به رهبر جمهوری اسلامی، تقاضا کرد که نسبت به پرداخت سود برای حساب‌های مربوطه، اجازه لازم صادر شود و علی خامنه‌ای این مجوز را داد و «شورای پول و اعتبار» نیز آن را تصویب کرد.

عضو کمیسیون حقوقی مجلس افزود: «اما مشکل قانونی که در راستای اجرای این مصوبه وجود داشت، و آن این بود که، بانک‌ها نمی‌توانستند به حساب‌هایی که به نام قوه قضائیه است سود بدهند لذا پیشنهاد شد حساب‌ها به نام اشخاص حقیقی افتتاح گردد تا این مشکل نیز بر طرف شود. لذا از همان زمان این حساب‌ها به نام اشخاص حقیقی است تا این‌که از زمان [محمود هاشمی] شاهرودی (رئیس قوه قضائیه بعد از محمد یزدی)، تصمیم بر آن شد که حساب‌ها به نام رئیس قوه شود.»

صادق لاریجانی در روز سوم آذرماه جاری از حسن روحانی، رئیس جمهوری و برادرش علی لاریجانی انتقاد کرده بود که چرا از او در برابر اتهام اختلاس در قوه قضائیه دفاع نکرده‌اند.

او خطاب به حسن روحانی گفته بود: «نماینده‌ای از فراکسیون امید در مجلس که منتسب به شماست با کمال وقاحت از پشت تریبون مجلس که قطعاً پخش زنده هم بوده است، رئیس قوه قضائیه را متهم کرده که هزار میلیارد به حساب شخصی خود ریخته است؛ آیا شما در این‌جا وظیفه دفاع نداشتید و فقط نسبت به یک طیف خاص وظیفه دارید؟»

بیشتر بخوانید: