مهم‌ترین دستور کار یک‌صد و هفتاد و یکمین اجلاس رسمی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در وین کاهش تولید نفت اعلام شده، وزیر نفت ایران یک روز قبل از آغاز اجلاس گفت جمهوری اسلامی تولید نفت خود را حد توافق اجلاس قبلی نگه می‌دارد.

ایران ماه اکتبر حدود سه میلیون و ۹۲۰ هزار بشکه در روز نفت تولید کرد که هنوز ۸۰ هزار بشکه در روز با سطح تولید پیش از تحریم آن فاصله دارد.
ایران ماه اکتبر حدود سه میلیون و ۹۲۰ هزار بشکه در روز نفت تولید کرد که هنوز ۸۰ هزار بشکه در روز با سطح تولید پیش از تحریم آن فاصله دارد.

به گزارش رویترز، بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران سه‌شنبه ۲۹ نوامبر / ۹ آذر برای شرکت در اجلاس اوپک وارد وین شد و در بدو ورود از آمادگی ایران برای حفظ تولید نفت خود در سطحی که آخرین اجلاس فوق‌العاده اوپک در اواخر ماه سپتامبر (مهرماه) در الجزیره تعیین کرده بود، سخن گفت.

زنگنه درباره همکاری ایران برای اجرای برنامه کاهش تولید اوپک گفت: «ما سطح تولیدی را که در الجزایر درباره آن تصمیم گرفتیم، تغییر نمی‎دهیم.»

ایران بارها اعلام کرده بود که تا پیش از رسیدن به سطح تولید قبل از تحریم‌های جهانی، به ثابت نگه داشتن تولید نفت خود اقدام نمی‌کند. ایران در ماه اکتبر حدود سه میلیون و ۹۲۰ هزار بشکه در روز نفت تولید کرد که هنوز ۸۰ هزار بشکه در روز با سطح تولید پیش از تحریم آن فاصله دارد.

اعضای اوپک شامل عربستان سعودی، عراق، ایران، ونزوئلا، کویت، الجزایر، آنگولا، اکوادور، گابن، اندونزی، لیبی، قطر، امارات، و نیجریه فردا، چهارشنبه ۳۰ نوامبر / ۱۰ آذر در یکصد و هفتاد و یکمین نشست رسمی این سازمان گرد هم خواهند آمد تا بار دیگر بر سر کاهش تولید نفت برای دستیابی به افزایش بهای آن در بازارهای جهانی مذاکره کنند.

این کشورها در نشست ماه سپتامبر در الجزیره تصمیم گرفته بودند تولید نفت خود را تا سقف ٣٢ میلیون و ۵۰۰ تا ٣٣ میلیون بشکه در روز برسانند. تعیین جزئیات این تصمیم به نشست‌های کارشناسی موکول شد اما به نتیجه‌ای نرسید.

رویترز در گزارشی نوشته است که عربستان سعودی نیز ممکن است به‌رغم تلاش اوپک برای کاهش تولید نفت، سهم خود در بازار آسیا را حفظ کند.

این موضوع از آن رو برای عربستان سعودی اهمیت دارد که دو سوم صادرات نفت این کشور به آسیا صورت می‌گیرد اما سهم آن در دو بازار اصلی چین و هند کاهش یافته است.

بانک جهانی «گلدمن ساچز» آمریکا پیش‌بینی کرده است که اگر اوپک در نشست چهارشنبه بر سر کاهش تولید نفت به توافق نرسد احتمال دارد بهای نفت به کمتر از ۴۵ دلار در هر بشکه برسد.

به گفته این بانک در صورتی که سطح تولید کنونی ثابت بماند میانگین بهای هر بشکه نفت در سال میلادی ۲۰۱۷، ۴۵ دلار خواهد بود اما اگر اعضای اوپک با کاهش تولید به ۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز موافقت کنند، بهای نفت خام ممکن است به کمتر از ۵۵ دلار در هر بشکه صعود کند.

«گلدمن ساچز» چالش بر سر سهمیه تولید اعضای اوپک را فرایندی دشوار و طولانی دانسته است.

روز گذشته، دوشنبه ۲۸ نوامبر / ۸ آذر، کارشناسان اوپک بر سر جزئیات برنامه کاهش تولید نفت گفت‌وگو کردند اما این مذاکرات نتیجه‌ای در بر نداشت. قرار بر این بود که مصوبات اجلاس کارشناسان، روز چهارشنبه در اجلاس رسمی اوپک برای تصویب نهایی مطرح شود.

اوپک در ماه اکتبر ۳۲ میلیون و ۸۲۰ هزار بشکه نفت تولید کرد.

بیشتر بخوانید: