زندانیان سنی‌مذهب زندان رجایی‌شهر کرج در بیانیه‌ای نسبت به رفتار مأموران انتقال زندان نسبت به یک زندانی بیمار اهل سنت اعتراض کردند.

اعتراض زندانیان سنی‌مذهب رجایی‌شهر کرج به آزار یک زندانی بیمار
اعتراض زندانیان سنی‌مذهب رجایی‌شهر کرج به آزار یک زندانی بیمار

به گزارش ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران (هرانا)، زندانیان سنی‌مذهب در این بیانیه نسبت به «داعشی» معرفی‌کردن یک بیمار اهل سنت در بیمارستان و تحریک مردم برای آزار او واکنش نشان دادند.

بر اساس این گزارش، مأموران زندان پس از انتقال سلمان پیروتی، زندانی سنی‌مذهب به بیمارستان و بستن او به تخت با دستبند، به مردم حاضر در آنجا می‌گویند که پیروتی «یک داعشی» است. مأموران به‌علاوه به مردم گفته‌اند که «هرکاری دوست دارند» با او انجام دهند و در اتاق را باز گذاشته‌اند.

بر اساس این گزارش، برخی از مردم با انداختن آب دهان یا واردکردن ضربه به زندانی بیمار آسیب زده‌اند.

«گوانتاناموی ایران»

زندانیان سنی‌مذهب رجایی‌شهر کرج در بیانیه اعتراضی شدیداللحن خود «برچسب‌زدن‌ها» را «عادت همیشگی» زندانبان‌های خود دانسته و آن را بهانه‌ای برای «تصفیه و حذف» توصیف کرده‌اند. امضاکنندگان این بیانیه زندان رجایی‌شهر را با گوانتانامو مقایسه می‌کنند.

این زندانیان که خود را عقیدتی‌ـ‌سیاسی می‌خوانند، در بیانیه خود با اشاره به برخورد مهربانانه «علی بن ابی‌طالب»، امام اول شیعیان با زندانیان، خواستار رسیدگی سریع به این اتفاق و برخورد شدید مسئولان زندان با مسببان آن شده‌اند. آنها همچنین خواستار عذرخواهی مسئولان هستند و تمام علمای دینی، استادان، دانشجویان و دیگر اقشار و گروه‌های جامعه را به اعتراض به این رفتار فراخوانده‌اند.

سالن ۱۰ زندان رجایی‌شهر کرج هم اکنون حدود ۹۰ زندانی سنی مذهب را در خود جای داده است که غالبا کرد و از شهروندان مناطق غربی کشور هستند. بیشتر این زندانیان به اتهام «هواداری از گروه‌های سلفی» بازداشت و محکوم شده‌اند. این اتهام توسط زندانیان یادشده و خانواده‌های آنان تکذیب می‌شود.

سلمان پیروتی ۴۳ ساله است و در طول دو ماه اخیر، دو بار دچار حمله قلبی بر اثر فشار خون بالا شده و اکنون فاقد توان تکلم و راه‌رفتن است. سمت چپ بدن این زندانی بیمار از کار افتاده است.

اسامی امضاکنندگان این بیانیه به دلایل امنیتی منتشر نشده‌است.

زندانیان اهل سنت ﺩﺭ ﺯﻧﺪﺍﻥ زیر انواع شکنجه‌های جسمی و روحی قرار گرفته‌اند. در مورد آن‌ها از جمله کاربرد «شلاق»، «شوکر برقی»، «سلول انفرادی تاریک و بدون سرویس بهداشتی»، «تهدید جنسی»، «تهدید به بازداشت افراد خانواده»، «عدم تماس با خانواده برای ماه‌ها»، «گرسنگی» و «توهین به باورهای مذهبی اهل سنت» گزارش شده است.


بیشتر بخوانید