هیأتی متشکل از بازرگانان، مدیران شرکت و صاحبان صنایع منطقه نرماندی به همراه اوره مورن، استاندار این ایالت، از ۱۳ تا ۱۸ نوامبر برای بستن قراردادهای اقتصادی به ایران سفر کردند. این سفر  بلافاصه پس از دیدار مورن، استاندار نرماندی از روسیه اتفاق افتاد.

normandie
سفر هیأت فرانسوی به ایران

پس از توافق هسته‌ای ایران با غرب در ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵، این امیدواری به وجود آمد که تحریم‌های اقتصادی که برای یک دهه ایران را فلج کرده بودند، لغو شوند. ژانویه ۲۰۱۶، در وین، تحریم‌ها بالاخره به طور رسمی لغو شد.

ورود ایران به اقتصادی جهانی برای شرکت‌های تجاری اروپایی به منزله گشایش بازاری ۸۰ میلیونی آماده برای مصرف است و حالا شرکت‌ها و گروه‌های اقتصادی در سرتاسر جهان در پی فتح این بازار‌ند.

رقابت اقتصادی، نزد فرانسوی‌ها در بالاترین سطح میان دو شرکت بزرگ خودروسازی رنو و گروه پ س آ (پژوه-سیتروئن) در تابستان گذشته رسماً کلید خورد؛ و هردو گروه توانستند قراردادهایی را با شرکت‌های خودروسازی ایران منعقد کنند.

فرانسوی‌ها در فتح بازار پسا-برجام ایران از رقبای چینی و آلمانی‌شان موفق‌تر بوده‌اند. آخرین و بزرگ‌ترین دستاورد اقتصادی آنها، فروش ۱۰۶ هواپیمای ایرباس به ایران است که وزارت خزانه‌داری آمریکا مجوز آن را صادر کرده است.

از هر سه نوزاد ایرانی، یکی شیرخشک گاوهای نرماندی را خواهد خورد

حضور نرماندی در بازار ایران به دوران پیش از برجام برمی‌گردد. علی‌رغم تحریم‌های اقتصادی، بسیاری از شرکت‌های منطقه نرماندی از اوایل قرن دربازار ایران حضور داشتند.

یکی از آنها شرکت «موویل»، متخصص تولید ظروف مسی آشپزخانه است که محصولاتش را در بیش از ۳۰ مرکز عمده در سراسر کشور پخش می‌کند.

«ایزنی سنت مر»، تولیدکننده شیرخشک «بیومیل» نیز یکی از شرکت‌هایی است که در سال‌های گذشته حضوری فعال در بازار ایران داشته است. به نقل از مدیر فروش «ایزنی سنت مر» که همراه استاندار نرماندی به ایران سفر کرده، این شرکت امیدوار است شیرخشک بیش از یک‌سوم نوزادهای ایرانی را فراهم کند.

علاوه بر شیرخشک، انواع محصولات لبنی و البته تکنولوژی‌های مربوط به صنایع پتروشیمی از دیگر اقلام بسته پیشنهادی نرماندی برای فروش در ایران است.

اصفهان زیر نگین نرماندی

یکی از مقصدهای اصلی سفر نمایندگان صنعت و تجارت نرماندی، شهر اصفهان بود.

مهم‌ترین دستاورد این سفر، تفاهم‌نامه‌ای بود در خصوص فناوری اطلاعات شهری که میان استاندار اصفهان و استاندار نرماندی منعقد شد.

شرکت‌های فعال حوزه دیجیتال و آی تی در نرماندی در سال ۲۰۱۰ درآمدی بالغ بر ۴۲ میلیون دلار داشته‌اند. درآمد این شرکت‌ها بیشتر از طریق راه‌اندازی سیستم‌های دیجتالی برای حل مشکلات زیرساختهای تکنولوژیک، و طراحی و نصب نرم‌افزارها و پلت‌فرم‌های خدماتی به دست آمده است.

در سفر نمایندگان صنعت و تجارت نرماندی همچنین قراردادی میان دانشگاه اصفهان و دانشگاه نرماندی بسته شد.

نرماندی نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌هایی نیز در حوزه پرداخت بانکی، صنعت توریسم و… برای فروش به ایران آورده است.

بیشتر بخوانید: