مقامات ایرانی می‌کوشند در قبال پیروزی ترامپ خویشتندار بمانند. روحانی گفت برجام تضمین شده است و انتخاب او نیز تاثیری در سیاست‌های جمهوری اسلامی ندارد. خامنه‌ای هنوز موضعی نگرفته اما حمایت تلویحی‌اش از پوپولیسم ترامپ و فاش‌گویی‌های او بازنشر شده‌اند.

trump-3

حسن روحانی، وزارت خارجه، تنی چند از نمایندگان مجلس، دبیر شورایعالی امنیت ملی، معاون فرمانده سپاه و مسئولان بورس و اتاق بازرگانی در مورد انتخاب ترامپ موضع‌گیری کرده و عموما روی این تاکید کرده‌اند که ریاست جمهوری او در سیاست خارجی ایالات متحده، سیاست ایران و هم‌چنین موضوع برجام تاثیری نخواهد داشت.

خامنه‌ای هنوز موضعی در قبال انتخاب ترامپ نگرفته اما به روال معمول، بخش‌هایی از سخنان قبلی او که به مناظره‌های انتخاباتی و “سقوط اخلاقی” آمریکا باز می‌گردند و اینک مورد مصرف دارند، در پایگاه اطلاع رسانی او و وبسایت‌های وابسته و نزدیک به بیت رهبری بازنشر شده‌اند.

کانال تلگرامی خامنه‌ای: چند برابر چیزهایی را که ما می‌گفتیم و بعضی باور نمی‌کردند و نمی‌خواستند باور کنند، خود اینها گفتند. و جالب این است که آن که صریح‌تر گفت، بیشتر مورد توجه مردم قرار گرفت. آن مرد چون واضح‌تر گفت، صریح‌تر گفت، مردم_آمریکا بیشتر به او توجه کردند. طرف مقابل گفت این پوپولیستی کار می‌کند؛ عوام‌گرایانه، چرا عوام‌گرایانه؟ برای خاطر اینکه حرفهایش را مردم نگاه می‌کردند، می‌دیدند درست است؛ در واقعیات زندگی خودشان آن را می‌دیدند. ارزش‌های انسانی در آن کشور نابودشده و لگدمال‌شده است؛ تبعیض نژادی وجود دارد.

حسن روحانی: نتیجه انتخابات آمریکا، نشان التهابات و عدم ثبات داخلی آمریکا مدت‌ها باقی خواهد ماند و زمان زیادی می‌برد که این اختلافات و مشکلات داخلی حل ‌شود. هوشمندی ایران در توافق هسته‌ای این بود که برجام را نه به عنوان یک توافق با یک دولت بلکه به عنوان یک قطعنامه شورای امنیت تثبیت کرد که باتصمیم یک دولت قابل تغییر نیست.

جواد ظریف، وزیر خارجه: این انتخاب مردم آمریکاست اما هر کس رئیس جمهور آمریکا باشد باید واقعیات جهان و منطقه را به درستی بشناسد و با آن با واقع گرایی مواجه شود. آن چه آمریکا به عنوان یک تعهد بین‌المللی چند جانبه در برجام پذیرفته‌است باید اجرا شود.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه: آنچه برای ایران و مردم ان مهم، قابل اعتنا و ملاک ارزیابی‌هاست، عملکرد و سیاست‌های اجرایی دولت آینده آمریکاست.

حمید ابوطالبی، رئیس دفتر سیاسی روحانی: تصویری که ترامپ در سخنرانی اعلام پیروزی به عنوان رییس جمهور از خود نشان می داد، با تصویر او در دوران انتخابات متفاوت بود ،این نکته‌ای قابل توجه است.

اکبر هاشمی رفسنجانی: دوران ریاست جمهوری دمکرات‌ها برای ملت‌های میانه‌رو مثبت تر از دوران حضور جمهوریخواهان بوده است. ترامپ خطر بزرگی محسوب می‌شود. خطرناک قلدری است که به اصول پایبند نیست.

حسین سلامی، جانشین فرمانده سپاه پاسداران: هرگاه رئیس جمهور آمریکا جمهوریخواه بود باز هم ما مورد تهدید و دشمنی و آسیب بوده‌ایم. نمونه‌اش ریگان و بوش. برای ما تفاوت معناداری ندارد که کدام کاندیدا رای بیاورند چون تغییری در سیاست‌های منطقه‌ای و جهانی آمریکا روی نمی‌دهد.

علی شمخانی، دبیر شورایعالی امنیت ملی: نتیجه چهل و پنجمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نشانگر سرخوردگی و اعتراض و بی‌اعتمادی اکثریت جامعه به تبلیغات سنتی و غول‌های رسانه‌ای است.

علی مطهری، نایب رئیس مجلس دهم: ترامپ صداقت بیشتری دارد- مواضعش در باره سوریه خوب بود. نسبت به عربستان نگاه خوبی ندارد و مایل به روابط خوب با روسیه است. مخالفتش با برجام هم به نفع ایران است چون درعمل کاری نمی‌توانند بکنند.

رسانه‌های داخلی اما صریح‌تر از چهره‌های سیاسی موضع گرفته و در پوشش خبر انتخاب ترامپ، از تیترهای توصیفی و جانبدار غافل نمانده‌اند:

رجانیوز: شکست سنگین تینک تنک‌ها و رسانه‌های جریان اصلی. اسطوره فساد اخلاقی و جنسی رئیس جمهور آمریکا شد. کلینتون به خانه رفت.

خبر آنلاین: پوپولیسم هنوز جواب می‌دهد. هر چقدر رقیبت را تخریب کنی اقبالش بیشتر می‌شود.

خبرگزاری فارس: بزک‌کاری دمکرات‌ها به کار نیامد. روح حقیقی جامعه آمریکا توسط ترامپ برملا شد.