پس از مدتها تنش در فیلیپین، دیوان عالی این کشور تصمیم گرفت که جنازه فردیناند مارکوس، دیکتاتور پیشین در گورستان قهرمانان واقع در مانیل به خاک سپرده شود. این تصمیم با مخالفتهایی همراه شده است.
بهگزارش خبرگزاری فرانسه، مارکوس، دیکتاتور فیلیپین در سال ۱۹۸۹ درگذشت و اکنون دیوان عالی این کشور چندین دادخواست علیه خاکسپاری جنازه او در گورستان قهرمانان را رد کرده است.
تئودور ته، سخنگوی دیوان عالی فیلیپین سهشنبه ۸ نوامبر / ۱۸ آبان در برابر روزنامهنگاران و طرفداران مارکوس گفت هیچ قانونی برای منع چنین تصمیمی وجود ندارد.
بدین ترتیب قضات دیوان عالی کشور فیلیپین از اطلاعیه رودریگو دوترته، رئیس جمهوری جنجالی این کشور در اینباره حمایت کردند. دوترته که از دوستان قدیمی قبیله مارکوس بهشمار میرود در رقابتهای انتخاباتی ریاست جمهوری وعده داده بود که جنازه مارکوس را در گورستان قهرمانان دفن کند.
تصمیم دیوان عالی فیلیپین مخالفان و موافقانی دارد. در حالی که از سویی طرفداران مارکوس به شادی و پایکوبی پرداختند، مخالفان این تصمیم اعلام اعتراض کردند. آنها میگویند مارکوس بهدلیل نقض فاحش حقوق بشر و فساد مالی گسترده در دوران حکومتش لایق خاکسپاری در گورستان قهرمانان نیست.
تمامی دولتهای قبلی فیلیپین بهدلیل فشار قربانیان خشونتهای حکومت دیکتاتوری مارکوس نتوانسته بودند دست به چنین کاری بزنند.
فردیناند مارکوس در سال ۱۹۶۵ بهعنوان رئیس جمهوری فیلیپین انتخاب شد. او از سال ۱۹۷۲ حکومت نظامی و دیکتاتوری در این کشور برقرار کرد. گروههای حقوق بشری از مرگ دهها هزاران نفر و شکنجه تعداد بیشتری از مخالفان در این دوران سخن میگویند.
مارکوس در سال ۱۹۸۶ با قیام مردمی سرنگون شد و به تبعید رفت. او سه سال بعد در هاوایی درگذشت.
در دوران سلطه مارکوس بر فیلیپین در حالیکه نیروهای امنیتی هر مخالفی را سرکوب میکردند، خانواده او و نزدیکانش ثروت کلانی به جیب زدند.
ایملدا، بیوه مارکوس در سال ۱۹۹۳ جنازه همسرش را از هاوایی به فیلیپین منتقل کرد. جنازه مومیاییشده مارکوس در یک محفظه شیشهای در شهر باتاک، زادگاه مارکوس، واقع در ۴۷۰ کیلومتری شمال مانیل نگهداری شد و در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت.
بیشتر بخوانید: