افرادی که تعداد بسیار یا متوسطی دوست فیسبوکی دارند نسبت به کسانی که دوستان کم یا بسیار کمی دارند طولانی‌تر عمر می‌کنند.

facebookk

این نتیجه پژوهشی است که از مطالعه بیش از ۱۲ میلیون کاربر فیسبوک به دست آمده‌ است. نتیجه این پژوهش در نشریه PNAS منتشر شده است.

پژوهشگران این تحقیق سوابق درمانی این کاربران و فعالیت‌هایشان در فیسبوک را طی شش ماه با هم مقایسه کردند. به گفته این پژوهشگران داشتن یک زندگی اجتماعی فعال در فیسبوک اغلب با سلامتی بیشتر افراد همراه است.

میزان تعداد دوستان در شبکه اجتماعی با تعداد روابط «آفلاین» افراد مرتبط است که طبق پژوهش‌های قبلی داشتن روابط بسیار تأثیر مثبتی نیز در سلامتی افراد دارد.

پژوهشگران دیگر نیز بر این باورند که نتایج این تحقیق تصدیقی است بر صحت نتایج پژوهش‌هایی که پیش از این انجام شده‌اند: «داشتن روابط اجتماعی بیشتر بر طول عمر افراد تأثیر مثبتی دارد».

طبق نتایج پژوهش دانشمندان دانشگاه‌های کالیفرنیا، ییل و هاروارد، افرادی که تعداد بیشتری درخواست دوستی دریافت می‌کنند، مرگ‌ومیر کمتری دارند. این گزاره برای افرادی که درخواست دوستی می‌فرستند صدق نمی‌کند.

به گفته دانشمندان کاربران فیسبوکی که استاتوس‌های کتبی می‌نویسند اغلب بیشتر از ناراحتی‌های جسمی رنج می‌برند تا کسانی که عکس و ویدئو از لحظات روزمره زندگی‌شان منتشر می‌کنند.

به گفته این دانشمندان از آنجایی که فیسبوک پدیده‌ای «منحصربه‌فرد» است نمی‌توان نتایج این پژوهش را به شبکه‌های اجتماعی دیگر تعمیم داد.

همچنین از نظر دانشمندان این پژوهش بین استفاده از فیسبوک و سلامتی افراد رابطه علی و معلولی مستقیم وجود ندارد. از این رو، مشخص نیست که کاربران فیسبوک به این دلیل که روابط اجتماعی بسیاری دارند خوشبخت‌ترند یا به خاطر صرف وجود روابط اجتماعی.