مقامات ترکیه اعلام کردند که در ادامه اجرای طرح «پاک‌سازی دولت»، ۱۰ هزار کارمند دولت به اتهام ارتباط با جنبش گولن اخراج شدند. همچنین ۱۵ رسانه و نشریه که غالبا کردی بودند تعطیل شدند.

از پس از کودتای نافرجام ژوئیه رسانه‌ها و نشریات زیادی در ترکیه توقیف شده‌اند
از پس از کودتای نافرجام ژوئیه رسانه‌ها و نشریات زیادی در ترکیه توقیف شده‌اند

به گزارش سایت خبری حریت، نشریه رسمی جمهوری ترکیه، متعلق به دولت شنبه ۲۹ اکتبر/ هشتم آبان، همزمان با جشن ملی ترکیه اسامی ۱۰ هزار تن از کارمندان دولت و بخش خدماتی را که اخراج شده‌اند منتشر کرد.

چند هزار تن از این افرادی که به تازگی اخراج شدند اساتید دانشگاه‌ها، معلمان، پرستاران و پزشکان هستند.

به علاوه ۱۵ رسانه شامل مجلات، رسانه‌های تصویری، رادیو و نشریات که غالباً کردی و متعلق به استان‌های جنوب شرقی ترکیه هستند نیز بسته شدند.

دولت اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه اکتبر سال جاری با پایان سه ماه «وضعیت اضطراری پس از کودتا» اعلام کرد که وضعیت فوق العاده دست‌کم سه ماه دیگر تمدید می‌شود.

دولت و شخص رئیس جمهوری بر اساس قانون اساسی ترکیه در وضعیت فوق العاده اختیار تام خواهد داشت که اقداماتی که لازم می‌داند در سطوح مختلف کشوری و نظامی انجام دهد.

از کودتای نافرجام ۱۵ ژوئیه که اردوغان آن را منتسب به جنبش فتح الله گولن دانسته، ده‌ها هزار نفر از اساتید، نیروهای نظامی و پلیس، مدیران، کارمندان و معلمان در ترکیه به ظن داشتن ارتباط با این جنبش اخراج و یا بازداشت شده‌اند.


بیشتر بخوانید: