اسماعیل نجار، استاندار کرمان گفته است احتمال زنده ماندن سه معدنچی که بر اثر ریزش معدن در شهرستان راور در عمق ۶۰۰ متری زمین گرفتار شدند، وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نجار افزود خانواده‌های این معدنچیان باید توسط یک روحانی «توجیه» شوند.

به گفته وی، متخصصان اعلام کرده‌اند خارج کردن جسد معدنچیان «دشوار، پیچیده و غیرقابل انتظار» است.

استاندار کرمان همچنین گفت نباید با انجام عملیات امدادی، تعداد کشته‌شدگان افزایش پیدا کند.

۲۳ آذرماه گذشته با ریزش معدن زغال‌سنگ «اشکیلی» در شهر «هجدک» از توابع شهرستان راور در استان کرمان، چهار کارگر زیر آوار گرفتار شدند. شهرستان راور در ١٤٠ کیلومتری کرمان در جنوب‌شرقی ایران قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری کارگری ایران (ایلنا) در روز نخست ریزش معدن، جسد طیب والیان توسط نیروهای امدادی خارج شد اما حسین گریکی‌پور، مسلم نجفی و حسین یزدی‌زاده با گذشت ۱۰ روز همچنان زیر آوار معدن هستند.

حسین میرزایی، سرپرست شرکت معادن زغال‌سنگ کرمان امروز به خبرگزاری ایسنا گفت: «ریزش و رانش مستمر، عملیات انتقال اجساد معدنچیان را با سختی و مشکل مواجه کرده است.»

به گفته سرپرست شرکت معادن زغال‌سنگ کرمان، کار‌شناسان پیش‌بینی کرده‌اند که برای دسترسی به جسد معدنچیان باید ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تن خا‌کبرداری شود.

هفته گذشته محمدقیم دهقانی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری کار، خواهان روشن شدن دلیل اصلی ریزش معدن و جبران خسارت خانواده‌های قربانی شد.

وی افزود: «قربانیان حوادث معدن بیش‌تر کارگرانی هستند که برای تأمین هزینه‌های زندگی خود حاضر هستند تا در ازای دریافت مزد ناچیز به انجام کار طاقت‌فرسا در اعماق زمین مشغول شوند.»

دهقانی همچنین گفت باید موضوع «صیانت از جان و سلامتی کارگران» محل‌های حادثه خیز مانند معادن در لایحه پیشنهادی دولت برای اصلاح قانون کار گنجانده شود.

محمدعلی کریمی نماینده کرمان و راور در مجلس ایران نیز گفته است در یک سال گذشته ۳۰ نفر بر اثر ریزش معدن در ایران جان داده‌اند.

۱۶ آذر سال ۸۸ نیز انفجار معدن باب‌نیزو در شهرستان زرند استان کرمان ٩ قربانی گرفته بود. استان کرمان یکی از مناطق استخراج زغال‌سنگ و مس در ایران است.