فریدون قاسمزاده، مدیرعامل یک شرکت اینترنتی ایران خبر داد که مقدمات انتقال سرور تلگرام به ایران فراهم شده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، قاسمزاده در مراسم رونمایی اولین دیتاسنتر کلود بخش خصوصی ایران که صبح یکشنبه ۲۴ مرداد با حضور محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران انجام شد به خبرنگاران گفت که اگر محدودیتهای تحریم نبود شرکتهایی مانند گوگل «از سالها پیش سرورهای خود را در ایران مستقر کرده بودند».
به گفته قاسمزاده هماکنون دولت ایران چند ارائه دهنده خدمات دیتاسنتری خصوصی در ایران از جمله شرکت افرانت را برای انتقال سرور تلگرام به ایران تعیین کرده است.
او اضافه کرد که این سرورهای توزیع شده «یکی از استانداردهای معمول دنیا است».
قاسمزاده گفت که انتقال سرور برخی شرکتها از جمله تلگرام به ایران «الزامی» شده و این شرکتها ملزم هستند که تا پایان سال جاری سرورهای خود را در ایران مستقر کنند.
شبکه ارتباطی تلگرام به عنوام یک نرمافزار پیامرسان سریع و امن در ایران معرفی میشود. بر اساس آمارهای غیررسمی بیش از ۲۰ میلیون نفر در ایران از تلگرام استفاده میکنند.
پیش از این مقامات جمهوری اسلامی ایران بارها خواهان فیلتر شدن تلگرام شدند. سال گذشته کارگروهی به نام «کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه» برای بررسی فیلترینگ تلگرام تشکیل شد و خواهان آن شد که چنانچه شبکه تلگرام ظرف مدت محدودی اقدامات لازم جهت تبعیت از قوانین و مقررات جمهوری اسلامی را به عمل نیاورد، وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات نسبت به فیلتر و مسدود کردن آن اقدام کند.
تاکنون چندین کاربر تلگرام به اتهام انتشار نوشتههایی «در ضدیت با اسلام» در تلگرام دستگیر شدهاند.