غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه ایران اعدام شهرام امیری، پژوهشگر هسته‌ای ایران را تأیید کرد و گفت حکم او در دادگاه بدوی نیز اعدام بود.

mohseni-egehei2
عکس از آرشیو – محسنی اژه‌ای گفت حکم شهرام امیری از ابتدا اعدام بود

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ایرنا، اژه‌ای یکشنبه ۱۷ مرداد در کنفرانس مطبوعاتی تأیید کرد که شهرام امیری اعدام شده است. او اتهام امیری را در «وصل شدن» با آمریکا و دادن اطلاعات «حیاتی» ایران به آنها عنوان کرد.

مرضیه امیری، مادر شهرام امیری روز گذشته به رسانه‌های فارسی زبان گفت که پسرش چهارشنبه ۱۳ مرداد در مکان نامعلومی اعدام شد.

محسنی اژه‌ای درباره شهرام امیری گفت: «یکی از رودست‌هایی که آمریکا از ایران خورد در خصوص همین پرونده است، سیستم اطلاعاتی آمریکا از ایران رودست خورد و تصور می کرد همه اقدامات آنها از چشم سیستم اطلاعاتی ما پوشیده است».

سخنگوی قوه قضائیه ایران گفت که آمریکا امیری را به عربستان برده بود و اضافه کرد: «این موضوع زیر ذره بین جمهوری اسلامی بود، این فرد نیز طبق قانون با حضور وکیل در جلسات متعدد محاکمه شد و پس از این که حکمش صادر شد به حکم دادگاه بدوی اعتراض کرد».

شهرام امیری در تابستان ۱۳۸۹ در ویدئویی اعلام کرده بود که برای تحصیل به آمریکا پناهنده شده و پس از آن در ویدئو دیگری اعلام کرده بود طی سفر حج در عربستان ربوده شده است.

مقامات ایرانی در زمانی که امیری به ایران بازگشت با حلقه گل از او به عنوان «قهرمان ملی» استقبال کردند. اما بعدها او به اتهام جاسوسی برای آمریکا دستگیر شد.

روزنامه واشنگتن پست از قول مقام‌های آمریکایی نقل کرده که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، بیش از پنج میلیون دلار به این متخصص هسته‌ای پیشنهاد کرده بود تا او در ازای آن، اطلاعاتی در مورد برنامه هسته‌ای ایران را در اختیار این سازمان قرار دهد.

حکم اعدام شهرام امیری

اژه‌ای گفت که حکم شهرام امیری در دادگاه بدوی نیز اعدام بوده و خانواده او به دروغ به رسانه‌ها گفته بودند که او حکم ۱۰ سال حبس گرفته است.

سخنگوی قوه قضائیه درباره نتیجه اعتراض شهرام امیری به حکم دادگاه بدوی گفت: «پس از آن اعتراض، شهرام امیری به دیوان عالی کشور رفت و با وسواس خاصی دیوان عالی کشور این حکم را بررسی کرد چرا که در مورد اتهام جاسوسی در پاره ای از موارد، حکم اعدام و برخی مواقع حکم ۱۰ سال حبس صادر می شود».

معاون اول قوه قضائیه ایران گفت: «با کمال تاسف ما راضی نیستیم کسی مجازات شود و دوست داریم این افراد توبه کنند، اما این فرد از فرصتی که بعد از تایید حکم به وی داده شد نه تنها جبران نکرد و توبه ای نکرد باز سعی کرد از درون زندان اطلاعاتی را به غلط بیرون ببرد».

در سال ۱۳۹۱خانواده امیری از محکومیتش به ده سال زندان و پنج سال تبعید به شهرستان خاش، به اتهام «تماس و برقراری ارتباط مجرمانه با کشورهای متخاصم و اقدام علیه امنیت ملی و در اختیار گذاردن اطلاعات طبقه بندی شده به دشمن» خبر داده بودند.

حکم او توسط شعبه هفتم دادگاه نظامی‌‌ تهران صادر شده بود.

بیشتر بخوانید: