هکرها حساب کاربری میلیون‌ها کاربر ایرانی سرویس پیام‌رسان تلگرام را هک کرده‌اند.

Telegram

خبرگزاری رویترز از شناسایی شدن شماره تلفن بیش از ۱۵ میلیون کاربر ایرانی در تلگرام خبر داده و این مورد را بزرگ‌ترین مورد از هک اطلاعات در سیستم‌های ارتباطی رمزگذاری شده خوانده است.

این حمله‌ها در سال جاری میلادی رخ داده‌اند اما تا پیش از این گزارش نشده‌اند.

به گفته کلین اندرسون، محقق سایبری مستقل و همین‌طور کلودیو گوارنیری، متخصص در امور تکنولوژی سازمان عفو بین‌الملل که در سه سال گذشته بر روی گروه‌های هکر ایرانی کار کرده‌اند، این اتفاق نگرانی‌هایی جدی درباره ارتباط فعالان مدنی، روزنامه‌نگاران و دیگر افرادی ایجاد کرده است که در ایران در موقعیت‌های حساس هستند و از تلگرام استفاده می‌کنند.

بر اساس این گزارش بیش از ۲۰ میلیون نفر در ایران از تلگرام استفاده می‌کنند.

شبکه ارتباطی تلگرام خود را به عنوان یک نرم‌افزار پیام‌رسان سریع و فوق‌العاده امن معرفی و تبلیغ می‌کند، به این دلیل که از فناوری انکریپت کردن (رمزگذاری) متن استفاده می‌کند، به این ترتیب که پیام از لحظه ایجاد تا رسیدن به مقصد، امن نگه داشته و امکان هک آن بسیار پایین است. برخی دیگر از نرم‌افزارهای پیام‌رسان همچون واتس آپ، فیس‌بوک و هم می‌گویند که از فناوری انکریپت کردن یا رمزگذاری استفاده می‌کنند.

دفتر اصلی تلگرام در برلین آلمان می‌گوید که استفاده ۱۰۰ میلیون کاربر فعال و محبوبیت این نرم‌افزار در خاورمیانه و همین‌طور استفاده گروه دولت اسلامی (داعش) از این نرم‌افزار؛ همچنین استفاده از آن در آسیای مرکزی و جنوب شرقی و آمریکای لاتین، نشان دهنده امنیت بالای آن است.

حالا اما هک میلیونی اطلاعات کاربران ایرانی، امنیت تلگرام را با تردیدی جدی روبه‌رو کرده است. مساله‌ای که از آغاز فراگیر شدن تلگرام در ایران از جمله نگرانی‌های فعالان سایبری بود: جاسوسی با تلگرام؛ وزیر ارتباطات تکذیب می‌کند


در همین زمینه


کلین اندرسون درباره هک شدن حساب تلگرام کابران ایرانی به رویترز گفته است: «ما بیش از ده‌ها مورد حساب تلگرامی را سراغ داریم که به خطر افتاده‌اند.»

مارکوس را، سخنگوی شبکه تلگرام اما در واکنش به این خبر گفته است که اگر کاربران از رمز ورود امن و قوی و ایمیل بازیابی مورد اعتماد استفاده کنند، هکرها نمی‌توانند کاری از پیش ببرند.

به گفته محققان سایبری، هکرهای تلگرام کاربران ایرانی یک گروه شناخته شده به نام «راکت کیتن» هستند که در کد‌ نویسی‌های خود از زبان فارسی و منابع فارسی استفاده می‌کنند و با یک الگوی مشترک، فعالیت‌هایی را هک و رصد می‌کنند که مورد علاقه دستگاه‌های امنیتی در ایران هستند.


در همین زمینه