روزنامه آلمانی “فرانکفورتر آلگماینه” در گزارشی اختصاصی درباره وجوه شخصیتی علی داوید س.(سنبلی)، او را دارای گرایش نژادپرستانه ونئونازیستی خوانده است.

علی داوید س. کسی است که در روز۲۲ ژوئیه / اول مرداد، اندکی مانده به ساعت ۶ بعدازظهر به وقت محلی از یک رستوران مک‌دانلدز واقع در مرکز خرید المپیا در مونیخ کشتاری را آغازی کرد که در جریان آن ۹ نفر کشته و ۲۲ نفر زخمی شدند. او خودش را هم کشت.

مهاجم: David S، به نوشته برخی رسانه‌ها: علی داوید سنبلی
علی داوید س. (سنبلی)

از زمان پخش خبر کشتار مونیخ این پرسش مطرح بوده که علی داوید س. با چه انگیزه‌ای دست به قتل زده. در روز بعد از حادثه پلیس وجود انگیزه‌های اسلام‌خواهانه افراطی را انکار کرد. فرضیه دیگری که مطرح شد و هنوز هم مطرح است روان‌پریشی علی داوید س. است. پرونده پزشکی و مشکلات او در جامعه‌پذیری و مناسبات با انسان‌ها، از جمله همسالان خود، این فرضیه را تقویت کردند. اما از ابتدا موضوع گرایش‌ نژادپرستانه او و نفرتی که از خارجی‌های مقیم آلمان به ویژه ترک‌ها و عرب‌ها داشته نیز مطرح بود.

گزارش تازه روزنامه آلمانی “فراککفورتر آلگماینه” که بر اساس پژوهش بر روی شخصیت علی داوید تهیه شده، فرض وجود انگیزه نژادپرستانه را تقویت می‌کند. بر این پایه روان‌پریشی و مشکلات عمیق شخصیتی زمینه‌ای می‌شود برای آنکه نژادپرستی‌ای که به صورت نفرت شدید بروز می‌کرده، به جنون کشتار راه برد.

“فرانکفورتر آلگماینه” می‌نویسد که علی داوید مغرور بوده که ایرانی و آلمانی است و تصور می‌کرده که به این اعتبار از نژاد “آریایی” است. او به این نیز فخر می‌فروخته که زادروزش (۲۰ آوریل) با زادروز آدولف هیتلر یکی است.

در کشتار مونیخ عمدتا کسانی هدف گلوله علی داوید قرار گرفتند که خاستگاهی جز آلمان داشتند. “فرانکفورتر آلگماینه” در این رابطه به این موضوع استناد کرده که همه کشته شدگان از تبار مهاجران بوده اند، شش تن از آنها ۱۴ تا ۱۷ سال داشتند، و دو تن دیگر ۱۹ سال و ۲۰ سال. سه تن از این افراد ترک‌تبار بوده اند. یک زن ۴۵ ساله ترک هم با گلوله علی داوید به قتل رسیده است.

در همان ساعات اولیه انتشار خبر کشتار این موضوع نیز مطرح شد که علی داوید در جدال لفظی با یک نفر خود را آلمانی و متولد آلمان توصیف کرده و به ترک‌ها دشنام داده است.

نکته دیگری که ظن گرایش نژادپرستانه علی داوید را تقویت می‌کند حسن نظر او به آندرس بریویک ، عامل قتل ۷۷ نفر با انگیزه‌های نژادپرستانه در نروژ است.

با وجود شواهد و نشانه‌های مختلف درباره انگیزه‌های نئونازیستی کشتار مونیخ، آن گونه که “فرانکفورتر آلگماینه” نوشته، علی داوید ارتباط مشخصی با گروه‌های نژاپرست نداشته است.

در همین زمینه

آموک؛ بیماری کشتار

پلیس مونیخ: کشتار انگیزه اسلام‌گرایانه نداشته است

عامل تیراندازی در مونیخ: یک جوان ۱۸ ساله ایرانی-آلمانی