شماری از کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز برای اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی و دریافت نکردن مطالبات حقوقیشان در مقابل ساختمان استانداری اهواز تجمع کردند.
در این تجمع که صبح روز سهشنبه ۲۹ تیر ماه برگزار شد، کارگران خواستار رسیدگی مسئولان استان به بلاتکلیفی آنها و شرایط نامساعدشان شدند.
خبرگزاری کار ایران (ایلنا) از قول این کارگران نوشته است که علاوه بر دستمزد، حق بیمه آنها هم به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده و دفترچههای بیمه درمانی آنها بیاعتبار شده است.
۴۱ کارگر به عنوان نیروی رسمی در کارخانه قند وتصفیه شکر اهواز کار میکنند که از اسفند ماه حقوق نگرفتهاند. عیدی سال ۹۴ این کارگران هم هنوز پرداخت نشده است.
این کارگران به ایلنا گفتهاند: «پیش از این ما حدود ۸۰ نفر بودیم که نیمی از کارگرها در چند سال گذشته بازنشسته و باز خرید شدند. در این میان کارگران غیر شاغلی هم هستند که از سال ۹۱ تاکنون به دلیل پرداخت نشدن هزینه سختی کارشان برای گرفتن احکام بازنشستگی سرگردان هستند.»
به گفته کارگران کارخانه قند اهواز، بانکهای ملی و ملت (مالکان اصلی این کارخانه)، چهار سال است که آن را رها کردهاند: «این دو بانک به دلیل افزایش مشکلات این واحد تولیدی، ما را به همدیگر پاس میدهند.»
در حال حاضر حدود ۳۳ کارگر در این مجموعه باقی ماندهاند که به عنوان نگهبان یا در بخش اداری کار میکنند؛ به این ترتیب که تنها در محل کار خود حاضر میشوند.
کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز در سالهای گذشته هم چندین بار به دلیل بلاتکلیفی در وضعیت شغلی و دریافت نکردن مطالبات قانونیشان، مقابل دفتر مقامهای مسئول در تهران و خوزستان دست به تجمع زده بودند:
تا به حال توجه خاصی به اعتراضات این کارگران نشده است: « تجمع و اعتراضهای ما برای حل مسائل صنفیمان تا به حال تنها با بیتوجهی مسئولان مواجه شده است.»
در تجمعی دیگر، کارگران کارخانه کارتنسازی ایران در اعتراض به بیتوجهی کارفرما به مطالبات صنفیشان در محوطه این کارخانه دست به تجمع زدند.
کارگران این کارخانه که در شهرک شادآباد تهران واقع است به خبرگزاری ایلنا گفتهاند که این تجمع ادامه حرکت صنفی و اعتراضی آنهاست که از سه روز پیش با خودداری از خوردن غذای کارخانه آغاز شده است.
دلیل این سلسله حرکتهای اعتراضی، خودداری کارفرما از درج کردن عنوان دقیق شغلی ۳۸۰ کارگر در احکام شغلیشان عنوان شده است: «با اینکه کارفرمای کارتنسازی ایران بارها وعده پیگیری این موضوع را داده است، هنوز مشکل باقیست.»
به گفته این کارگران، جدای از موضوع غیرواقعی بودن عنوانهای شغلی که در پروندههای کارگزینی ثبت شده، تعداد شیفتهای کاری کارگران هم از سه شیفت به دو شیفت کاهش یافته است.
۱۰ نفر از کارگران پیمانی کارخانه کارتنسازی ایران هم به تازگی اخراج شدهاند و همین مساله باعث افزایش نگرانی کارگران در مورد آینده شغلیشان شده است.
مگر امام نگفتند ما برای اقتصاد انقلاب نکردیم؟ مگر امام و سران اعتلاف بزرگ (حزب جمهوری اسلامی و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی) نگفتند که ما برای مکتبمان اسلام انقلاب کردیم نه برای اقتصاد؟ مگر ……. ؟ مگر شما مسلم نیستید؟
در این موقعیت حساس و خطرناک که استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی می خواهند به اسلام و بالاتر از آن به نظام مقدس ضربه بزنند ، در این موقعیت که برادران ما سید حسن نصراله و بشار است و اسماعیل هنیه و خالد مشعل نیاز به پول دارند ، در این موقعیت که باید جنوب لبنان و غزه را بیشتر بسازیم و باید در کربلا و سامرا و نجف و جاهای دیگر اتوبان و بیمارستان و هتل و مرقد و مناره و گنبدهای طلایی بسازیم و …. و باید با استکبار جهانی بجنگیم ، باید موشک درست کنیم و …. و هزار تا کاردیگر مانند اینها ، باید به حوزه های علمیه و به روحانیت معظم و سران سپاه و بیت رهبری مسلمین جهان برسیم، شما حقوق میخواهید؟
مگر شما مسلم نیستید؟
مگر امت حزب اله حاضر در صحنه مرده است که بگذارد آن همه کارهای واجب بماند و به شما حقوق بدهند که چه بشود ؟ حالا حقوق نگرفتید و بقول آیت اله (شَکر اله) مکارم شیرازی مرغ و گوشت نخوردید چه میشود؟ بقرول ایشان آسمان به زمین می آید؟
مسلم / 19 July 2016