شماری از مردم شهر بُلداجی در استان چهارمحال و بختیاری در اعتراض به انتقال آب در این استان با نیروی انتظامی درگیر شدند. برخی از گزارش‌ها حاکی از کشته و زخمی شدن چندین نفر است.

Boldaji-aab-2

این درگیری‌ها سه‌شنبه ۱۹ ژوئیه / ۲۹ تیر رخ داده است. خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) نوشته است مردم شهر بلداجی به انتقال آب از چغاخور سبزکوه به سفید دشت بروجن اعتراض کرده‌اند.

خبرگزاری فارس در توئیتر خود از دستگیری حدود ۱۵ نفر در این درگیری خبر داده و گفته است «براساس شنیده‌ها ۳۰ نفر زخمی و یک نفر نیز کشته شده‌اند.»

باشگاه خبرنگاران نیز زخمی شدن ۳۰ نفر را تأیید کرده است. برخی از زخمی‌شدگان به بیمارستان کاشانی شهرکرد منتقل شده‌اند.

در شبکه‌های اجتماعی از کشته شدن دو سرباز و زخمی شدن تعداد زیادی از زنان که به تماشای درگیری‌ها آمده بودند خبر داده شده است.

اجرای طرح انتقال آب سبزکوه به بروجن طی سه سال گذشته مورد اعتراض مردم این منطقه بوده است. آن‌ها نگران خشک شدن چاه‌های کشاورزی، قنات‌ها و رودخانه‌ها هستند. کشاورزان، اهالی بُلداجی و چغاخور و فعالان محیط زیست با اجرای این طرح مخالف‌اند.

بنا بر گزارش‌های منتشرشده درگیری‌ها در خیابان شهرداری، میدان انقلاب و چهار راه بهمن بلداجی رخ داده است و صدای تیراندازی مدتی به گوش می‌رسید.

ایرنا گفته است نیروهای انتظامی و امنیتی برای جلوگیری از هرج و مرج و «سوء استفاده‌های احتمالی از تجمع مردم» در محل حاضر شدند و ورودی و خروجی بلداجی بستند.

Boldaji-aab

این گزارش از مذاکره بین نمایندگان مردم معترض و مسئولان دست‌اندرکار خبر داده است.

در همین حال خدیجه ربیعی نماینده بروجن در مجلس به خبرگزاری فارس گفته است شرایط شهر آرام است و درگیری صورت گرفته موقتی بوده است.

بیش از ۷۰ درصد آب کشاورزی و بیش از ۹۰ درصد آب شرب و صنعت استان چهارمحال و بختیاری از منابع آب زیرزمینی و از طریق چاه‌ها تأمین می‌شود و این بارگذاری بیش از حد موجب بیلان منفی عمده دشت‌های استان شده است.

در حال حاضر سطح آب‌های زیرزمینی در این استان به‌شدت کاهش یافته و استان چهارمحال و بختیاری به یکی از استان‌های خشک ایران تبدیل شده است.

فتح الله صابرپور، سرپرست شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری یکم تیرماه جاری گفت: «هشت دشت چهارمحال و بختیاری با کمبود آب مواجه و ممنوعه بحرانی اعلام شده است.»

سازمان هواشناسی ایران در آغاز تیرماه اعلام کرد که قرار است تابستان امسال گرمتر از سال‌های گذشته شود. رحیم میدانی، معاون وزیر نیروی ایران نیز بر اساس این پیش‌بینی گفت ۳۰۱ شهر در اوج گرمای تابستان با بحران آب مواجه خواهند بود.

ایران بیش از ۱۵ سال است که با خشکسالی مستمر مواجه است. افزون بر این خشکسالی، برداشت‌های بی‌رویه آب از منابع زیرزمینی و توسعه فزاینده کشاورزی سبب کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و بحران آب شده است.

مقامات ایران می‌گویند نگران این هستند که این بحران به جنگ آب در کشور منجر شود.