سازمان عفو بین‌الملل نیروهای امنیتی مصر را متهم می‌کند که صدها نفر از منتقدان حکومت را ربوده و مورد شکنجه قرار داده است. بر اساس گزارش این سازمان، از آغاز سال گذشته میلادی شمار موارد نقض حقوق بشر در مصر به‌شدت افزایش یافته است.

egypte-2

فیلیپ لوتر، مدیر بخش خاورمیانه عفو بین‌الملل می‌گوید سازمان امنیت مصر تحت عنوان مبارزه با تروریسم ظالمانه علیه دانشجویان، فعالان سیاسی و معترضان وارد عمل می‌شود تا آن‌ها را وادار به سکوت کند.

لوتر افزود، بسیاری از افراد دستگیرشده در مصر ماه‌ها حبس می‌شوند بدون آن‌که بستگانشان از آن‌ها اطلاعی داشته باشند. برخی از این افراد کودکان ۱۴ ساله هستند.

عفو بین‌الملل به جزئیات شکنجه‌ها نیز رسیدگی کرده است. بر این اساس مواردی شناسایی شده‌اند که مقامات امنیتی مصر با شوک‌ الکتریکی، کتک و تجاوز تلاش کرده‌اند که از زندانیان اعتراف بگیرند.

این گزارش به‌طور فشرده به ۱۷ مورد مشخص که در آن سرنوشت دستگیرشدگان ترسیم شده پرداخته است.

عفو بین‌الملل تخمین می‌زند که در زندان‌های امنیتی قاهره و اسکندریه صدها نفر زندانی وجود داشته باشد.

این سازمان مدافع حقوق بشر بر اساس برآورد سازمان‌های محلی غیردولتی می‌گوید به‌طور میانگین در هر روز سه تا چهار نفر توسط نیروهای امنیتی ربوده می‌شوند.

عفو بین‌الملل دستگاه قضایی مصر را متهم می‌کند که اطلاعات غلط را در پرونده‌ها پوشش می‌دهد. مدیر بخش خاورمیانه عفو بین‌الملل می‌گوید عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر باید «از همه مقامات دولتی امنیتی بخواهد به آدم‌ربایی و شکنجه پایان دهند.»

پارلمان اروپا نیز در ماه مارس وضعیت حقوق بشر در مصر را به‌شدت مورد انتقاد قرار داد. در آن زمان جولیو رگنی، دانشجوی ایتالیایی دانشگاه کمبریج، ناپدید و سپس درگذشت. بر پیکر این جوان ۲۸ ساله آثاری از شکنجه و بدرفتاری با او دیده شد، از جمله ناخن‌های کشیده‌شده دست‌ها و پاهایش.

رژیم مصر همواره گفته است مقامات امنیتی کسی را نربوده‌اند و با زندانیان در چارچوب قانون رفتار کرده‌اند.