عباس جعفری ‌دولت‌آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران از صدور کیفرخواست در پرونده هما هودفر، نازنین زاغری، سیامک نمازی و هفت نفر از متهمان مربوط به آن‌چه «جریان فتنه» می‌نامند، خبر داد.

هما هودفر، نازنین زاغری و سیامک نمازی
هما هودفر، نازنین زاغری و سیامک نمازی

روابط عمومی دادستانی تهران دوشنبه ۲۱ تير به‌نقل از عباس جعفری ‌دولت‌آبادی در نشست با مسئولان دادسرای عمومی و انقلاب تهران گفت صدور کیفرخواست‌ علیه این افراد طی دو هفته اخیر انجام شده است.

دادستان عمومی و انقلاب تهران از هفت نفر دیگر نامی نبرده است.

به‌گفته او پرونده این افراد با صدورکیفرخواست به دادگاه ارسال شده‌اند.

هما هودفر، استاد رشته انسان‌شناسی در دانشگاه کونکوردیای کانادا، در ماه مارس (اسفند سال گذشته) به ایران سفر کرده بود، در تهران بازداشت و سپس آزاد شد. پس از آزادی او را ممنوع‌الخروج کردند و از آن زمان بارها مورد بازجویی قرار گرفت تا این‌که احضاریه‌ای از دادسرای زندان اوین دریافت کرد و بازداشت شد.

هما هودفر ۶۵ سال سن و تابعیت کانادایی، ایرلندی و ایرانی دارد. او پس از مرگ همسرش شهر مونتریال را ترک کرد و برای دیدار با خانواده به ایران رفت.

نهادهای امنیتی ایران این استاد دانشگاه را متهم به «شبکه‌سازی برای انقلاب نرم و تضعیف پایه‌های اعتقادات مذهبی زنان از طریق فعالیت در جهت احقاق حقوق آنان» کرده‌اند اما خانواده او این اتهامات را رد کرده و گفته‌اند نهادهای امنیتی فعالیت تحقیقی دکتر هودفر را بخشی از تلاش توطئه‌آمیز یک سازمان یا شبکه سیاسی دانسته‌اند که با حمایت مالی خارجی قصد دارد تغییراتی در جامعه یا حکومت ایران به‌وجود بیاورد.

بیشتر بخوانید: بیانیه خانواده هودفر: در قوانین ایران اعتقاد به فمینیسم جرم نیست

نازنین زاغری نیز ۱۵ فروردین‌ماه امسال توسط نیروهای سازمان اطلاعات سپاه کرمان در فرودگاه «امام‌خمینی» تهران دستگیر و به کرمان منتقل شد. او با بنیاد رویترز به‌عنوان مدیر پروژه همکاری داشته و در بنیادهای خیریه فعالیت می‌کرده است.

کودک ۲۲ ماهه او هم ممنوع‌الخروج شده است.

نازنین زاغری را ابتدا به کرمان منتقل کردند و پس از مدتی با ارسال پرونده‌اش به تهران برای تحقیقات بیشتر او را نیز به تهران بردند.

سپاه ثارالله کرمان ۲۶ خردادماه در اطلاعیه‌ای زاغری را یکی از «سرشبکه‌های اصلی وابسته به بیگانگان» خواند که مأموریت‌های مختلفی «در راستای تحقق اهداف شوم دشمنان نظام انجام داده» و با اقدامات اطلاعاتی گسترده در فضای مجازی و حقیقی دستگیر شده است.

یدالله موحد، رئیس کل دادگستری استان کرمان نیز نازنین زاغری را با رویدادهای سال ۸۸ ایران مرتبط دانسته و گفته بود او با طراحی سایت‌ها و وب‌سایت‌های مختلف و تبلیغات وسیع اقداماتی علیه امنیت کشور انجام داده است.

بیشتر بخوانید: انتقال نازنین زاغری از کرمان به تهران

سیامک نمازی مدیر ایرانی آمریکایی دفتر برنامه‌ریزی استراتژیک شرکت نفتی «کرسنت» در امارات است. او همچنین از دست‌اندرکاران شرکت مشاوره «آتیه ‌بهار» در ایران نیز بوده است. این شرکت در زمینه ارائه مشاوره به شرکت‌های نفتی فعالیت داشت. خبرگزاری رویترز که خبر بازداشت او را برای نخستین بار منتشر کرد، نوشت: «او در ماه ژوئیه برای دیدار خانواده‌اش از امارات متحده عربی به ایران سفر کرد، اما ممنوع‌الخروج شد و پس از بازجویی‌های مکرر، در اواسط ماه اکتبر (مهرماه ۱۳۹۴) بازداشت شد.»

محمدباقر نمازی نیز پس از دستگیری پسرش به ایران آمد. به‌گفته عفت نمازی، همسر محمدباقر نمازی، او سوم اسفندماه (۲۲ فوریه) دستگیر و به زندان اوین منتقل شد.

خبرگزاری فارس، رسانه نزدیک به سازمان امنیتی سپاه علت بازداشت او را «کشف لایه‌های پیچیده فساد اقتصادی و اطلاعاتی گسترده شبکه مرتبط با انگلیس و آمریکا در ایران» اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: سیامک و محمدباقر نمازی در بند امنیتی سپاه پاسداران هستند