استاندار خوزستان در نخستین ساعات بامداد شنبه از مهار آتش مخزن ۲۰۰۱مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا خبر داد. وزیر نفت و مدیران پتروشیمی گفته بودند آتش تنها در صورت سوختن مواد داخل مخزنها پایان میگیرد و باید مخازن را به حال خود رها کرد.
روابط عمومی مجتمع پتروشیمی بوعلی سینای ماهشهر اعلام کرد که حریق در مخزن ۲۰۰۱ با همکاری مشترک نیروهای آتشنشانی منطقه، و همکاری پتروشیمیهای تندگویان، بندر امام، شهرداری اهواز و دستاندرکاران استان خوزستان در اولین ساعات بامداد شنبه ۱۹ تیر مهار شده است.
عصر جمعه ۱۸ تیر در تداوم و گسترش آتشسوزی در پتروشیمی ماهشهر، یک تکه از مخزن ۲۰۰۱C کنده شد. ایلنا با انتشار این خبر به احتمال انفجار و تلفات انسانی بر اثر سرریز شدن مواد شیمیایی ناشی از انفجار مخزن اشاره کرده بود.
پس از آن، هاشم بالدی، مدیرکل بحران استانداری خوزستان هرگونه انفجار در محوطه پتروشیمی را رد کرد و گفت بهدلیل پخش ناگهانی مواد در محوطه و افزایش چند برابری حجم شعله آتش به نظر رسید که انفجاری روی داده اما چنین نبود.
بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران از صبح جمعه ۱۸ تیر در محل حادثه حضور دارد. او در نخستین واکنشها از نبود فرمانده عملیات آتشنشانی و فقدان هماهنگکنندگان کاردان انتقاد کرده بود. زنگنه همچنین شائبه خرابکاری و عمدی بودن حریق را نیز رد کرد و دلیل آتشسوزی را فنی دانست.
در حالی که آتش تنها در قلب پتروشیمی مهار شده، مسئولان محلی گفتهاند که مجتمع بوعلیسینا در روز شنبه تعطیل نخواهد بود و فعالیت کارکنان آن از سر گرفته میشود.
ایلنا عصر جمعه به نقل از منابع کارگری خود نوشته بود: «ابعاد خسارت ناشی از انفجار در پتروشیمی بوعلی بسیار گسترده است به طوری که این مساله نگرانیهایی را برای آغاز به کار مجدد پتروشیمی و اشتغال کارگران آن ایجاد کرده است.»
دامنه خسارات ناشی از آتشسوزی در مجتمع پتروشیمی ماهشهر روشن نیست. خبرگزاری مهر نوشت طبق برآوردهای مقدماتی، خسارت این آتش سوزی حداقل ۲۰۰ میلیون دلار است
غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان گفته است زیان وارده ممکن است میلیونها دلار باشد اما زیانمهمتر، زمانی است که برای بازسازی این مجتمع از دست میرود. او به مهر گفت: «تا آنجا که میدانم مجتمعهای انرژی مستقر در ماهشهر زنجیرهوار به هم متصل هستند و اگر کار یکی از آنها متوقف شود زنجیرههای بعدی هم توقف میکنند.»
خبرگزاری تسنیم پیشتر نوشته است با بروز آتش سوزی در پتروشیمی بوعلی سینا و تخلیه ۵ مجتمع پتروشیمی در این منطقه، در روند تولید ۳ میلیون تن محصول پتروشیمی کشور اختلال ایجاد شده است.
ایلنا در گزارشی تقصیلی از فراز و فرود تکاپو برای مهار آتش نوشت این فرصتی است برای بررسی نقاط قوت و ضعف مدیران برای مواجهه با وضعیت بحران.