دولت داکا با اعلام دو روز عزای عمومی در واکنش به حمله خونین می‌گوید گروگان‌گیرها با داعش هیچ ارتباطی نداشته‌اند. نخست‌وزیر بنگلادش از مردم این کشور ۱۶۰میلیونی خواست علیه رادیکالیسم اسلامی به پا خیزند.

Daka
در رستوران اسپانیایی «هلی» – گروگان‌گیری و عملیات پلیس برای پایان این تهاجم ۱۳ ساعت طول کشید.

دولت بنگلادش اعلام کرد که تهاجم مرگبار به رستوران «هلی» در داکا کار گروه‌های محلی اسلامگرا بوده و ربطی به داعش نداد. اسدالزمان خان، وزیر کشور بنگلادش یکشنبه سوم ژوئیه عاملان این حمله را اعضای «جماعه‌المجاهدین بنگلادش» خواند.

بلافاصله پس از گروگانگیری در کافه «هلی»، وبسایت اعماق، وابسته به داعش اعلام کرده بود که دولت اسلامی عامل این حمله است. پلیس بنگلادش نام و تصویر هر شش مهاجم کشته شده را منتشر کرده و می‌گوید بازجویی از هفتمین نفر که دستگیر شده ادامه دارد.

سن مهاجمان بین ۲۰ تا ۲۵ سال است. وزیر کشور بنگلادش گفته است همه مهاجمان افراد تحصیلکرده و دانشگاه دیده‌اند و چند نفرشان اعیان‌زاده هستند: «هیچکدام آنها به مدارس مذهبی نرفته بود.»

اسدالزمان خان در پاسخ به این سوال که پس چرا این افراد رادیکال شده بودند گفت: «برای این که اسلامگرایی مد  شده است.»

Hasina
حسینه واجد در نخستین واکنش‌ها گفت مهاجمان مذهبی ندارند الی تروریسم.

دولت داکا یکشنبه و دوشنبه (سوم و چهارم ژوئیه) را اعلام عزای عمومی کرده است. خانم شیخ حسینه نخست وزیر این کشور مسلمان ۱۶۰ میلیونی از همه مردم خواسته است علیه افراط گرایی به پا خیزند و جلوی رشد این ایدئولوژی را بگیرند.

گروه «جماعه‌المجاهدین بنگلادش» (JMB) تشکلی است که دولت داکا همواره آن را در هر حمله مقصر معرفی می‌کند. در هفته‌های گذشته نیز تهاجم‌ به کنشگران سکولار، وبلاگ‌نویسان، روزنامه‌نگاران، اقلیت‌های مذهبی و دگرباشان جنسی به وابستگان این گروه نسبت داده شد. این در حالی است که داعش یا القاعده، مستقیما مسئولیت بیشتر این حملات را بر عهده گرفته‌اند. دولت داکا اصرار دارد که داعش یا القاعده در این کشور هیچ فعالیتی ندارند.

خبرگزاری آلمان می‌نویسد حمله خونین به رستوران «هلی» در داکا، ماهیت جدیدی از خشونت و افراط گرایی را به نمایش گذاشت. مهاجمان به خوبی هماهنگ شده بودند و  زمان اقدام‌شان حاوی پیامی نمادین نیز هست: آخرین جمعه ماه رمضان و پیش از عید فطر.

در میان قربانیان گروگانگیری، ۱۰ ایتالیایی، هفت ژاپنی، یک آمریکایی و یک هندی وجود دارند. دولت آلمان از شهروندان این کشور خواسته اگر کار عاجلی ندارند از سفر به بنگلادش خودداری کنند.


در همین زمینه