جنگ داخلی سوریه تنها در هفته اول ماه رمضان ۲۲۴ نفر را به کام مرگ کشیده است. بسیاری از کشته‌شدگان زن و کودک هستند. این در حالی‌ست که جنگیدن در ماه رمضان که از ماه‌ها‌ی “حرام” است، خلاف تعالیم اسلامی‌ست.

Idleb-Syria
سازمان ملل: شمار کشته‌‌شدگان جنگ داخلی سوریه به بیش از ۲۸۰ هزار نفر رسیده است و نیمی از جمعیت کشور آواره شده‌اند

گروه حقوق بشر سوریه که در بریتانیا مستقر است در حالی از کشته شدن دست‌کم ۲۲۴ نفر در هفته اول ماه رمضان در سوریه خبر داده است که به گفته این سازمان بیش‌تر کشته‌شدگان به دنبال حمله‌های هوایی و بمباران‌های جنگنده‌های سوری و روسی کشته شده‌اند.

بر اساس این گزارش در فاصله زمانی میان ششم تا دوازدهم ماه جون (ژوئن) دست‌کم ۱۴۸ غیرنظامی از جمله ۵۰ کودک و ۱۵ زن بر اثر استفاده از “بمب‌های بشکه‌ای” که از هلیکوپترهای نظامی پرتاب شده‌اند، جان خود را از دست داده‌اند.

چهار روز پیش (۲۲ خرداد ماه) هم آمریکا رژیم سوریه را متهم کرد که کمی پس از ارسال کمک‌های انسانی سازمان ملل به ساکنان شهر تحت محاصره داریا، با بمب‌های بشکه‌ای به این شهر حمله کرده است.

مارک تونر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در این‌باره گفت که حمله با بمب‌های بشکه‌ای شرم‌آور و غیرقابل قبول است:

بر اساس گزارش جدید گروه حقوق بشر سوریه، ۱۲ نفر از کشته‌شدگان هفته گذشته در حمله‌های شورشیان و پیکارجویان گروه دولت اسلامی عراق و شام (داعش سابق) به قتل رسیده‌اند. در همین مدت دست‌کم یک مرد هم در قلمرو این گروه اعدام شده است.

گروه حقوق بشر سوریه بار دیگر “سکوت دهشتناک” جامعه بین‌المللی را در قبال جنایت‌هایی که در سوریه در جریان است محکوم کرده و خواستار اقدام جدی برای پایان دادن به این وضعیت شده است.

الجزیره، گزارش کرده است که اغلب کشته‌شدگان هفته گذشته در سوریه، در حمله‌های هوایی روز یک‌شنبه گذشته به یک بازار در شهر ادلب جان باخته‌اند: کشته شدن بیش از ۲۵ نفر در دو حمله هوایی به ادلب در سوریه

فعالان حقوق بشری می‌گویند بسیاری از قربانیان، زنان و کودکان بوده‌اند.

چند گروه حقوق بشری و ناظر دیگر و همچنین مقام‌های دولت ترکیه، روسیه را متهم کرده‌اند که در حمله‌های هوایی به شهر ادلب، غیرنظامیان را هدف قرار داده است، اما مقام‌های روس هر گونه دخالت در این ماجرا را رد کرده‌اند.

ادلب و اطراف آن که یکی از پایگاه‌های اصلی شورشیان اسلامگرا، از جمله ارتش فتح و گروه النصره، وابسته به شبکه القاعده است، زیر نظر ائتلافی از این گروه‌ها اداره می‌شود. آتش‌بس مطرح شده در مذاکره‌های صلح سوریه در ماه فوریه، شامل این ائتلاف و مناطق زیر نظرش نمی‌شود.

گزارش سازمان حقوق بشر سوریه، می‌گوید که صدها نفر از شهروندان سوری در حال فرار از قلمرو داعش در شمال سوریه هستند و هزاران غیر‌نظامی هم در محاصره نیروهای کرد و عرب مورد حمایت آمریکا که با داعش می‌جنگند، گرفتار شده‌اند.

درگیری‌ها در سوریه که با راهپیمایی‌های مسالمت‌آمیز ماه مارچ سال ۲۰۱۱ آغاز شد، حالا به یک بحران و جنگ داخلی تمام عیار و چند طرفه تبدیل شده است.

بر اساس برآوردهای سازمان ملل، شمار کشته‌‌شدگان این فاجعه انسانی به بیش از ۲۸۰ هزار نفر رسیده است و نیمی از جمعیت کشور هم آواره شده‌اند.

از سوی دیگر در حالی که دولت سوریه اجازه کمک‌رسانی به ۱۹ منطقه تحت محاصره این کشور را به سازمان ملل و سازمان‌های همکارش داده و این کمک‌رسانی به صورت جزیی آغاز شده است، برخی گروه‌های حقوق بشری سوری، در بیانیه‌ای سازمان ملل را متهم کرده‌اند که در مجموع، ۹۹ درصد از کمک‌های خود را به مناطق تحت کنترل دولت سوریه اختصاص داده است. این گروه‌ها از سازمان ملل خواسته‌اند به موضع بی‌طرف بازگردد.

این بیانیه که بر اساس گفت‌و‌گوهای انجام شده با امدادرسان‌ها و کارکنان فعلی و سابق سازمان ملل متحد تنظیم شده، بر این ادعاست که سازمان ملل اصول بشردوستانه خود را در سوریه زیر پا گذاشته و با نقض بی‌طرفی به جنگ دامن زده است.

از میان گروه‌هایی که نوع امداد‌رسانی و برخورد سازمان ملل با بحران سوریه را مغایر با بی‌طرفی این سازمان دانسته‌اند می‌توان به گروه مقاومت ملی سوریه که با عنوان کلاه سفیدها شناخته می‌شود، “باسمه و زیتونه”، شبکه حقوق بشر سوریه، مرکز مستند‌سازی خشونت و … اشاره کرد.

این گروه‌ها از بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد خواسته‌اند تا میان مناسبات خود و شرایط رابطه با دولت بشار اسد و حفاظت از اصول انسان‌دوستانه فعالیت‌های سازمان ملل، خط فاصله‌ای مشخص بگذارد و اگر شرایط مورد نظر سازمان ملل حاصل نشد، به همکاری‌های خود با دولت سوریه پایان دهد.

بر اساس این گزارش، ۸۸‌ درصد از کمک‌های غذایی تحویل داده شده به سوریه در ماه آپریل سال ۲۰۱۶، به محدوده تحت کنترل دولت رفته و ۱۲‌درصد آن به مناطق خارج از کنترل بشار اسد رسیده است.