دادگاه ویژه آفریقا، حسین حبری، دیکتاتور پیشین چاد، معروف به پینوشه آفریقا را به جرم جنایت علیه بشریت، اعدام، تجاوز، برده‌داری و ربودن افراد، به حبس ابد محکوم کرد.

حسین حبری در سال ۲۰۰۸ به اعدام محکوم شده بود.
حسین حبری در سال ۲۰۰۸ به اعدام محکوم شده بود.

گبردائو گوستاو کام، قاضی و رئیس دادگاه دوشنبه ۳۰ مه / ۱۰ خرداد خطاب به حسین حبری گفت: «دادگاه ویژه شما را به مجازات حبس ابد محکوم می‌کند.» او همچنین افزود دادگاه ۱۵ روز به متهم فرصت می‌دهد تا تقاضای تجدیدنظر کند.

حسین حبری در حال حاضر ۷۲ سال سن دارد. او از قبیله «توبو» است و در میان رمه‌داران کوچ‌کننده در صحرای «جوراب» بزرگ شده است. بعد از پایان تحصیلات خود، سه سال پس از استقلال چاد در سال ۱۹۶۳، به فرانسه رفت. او در آن‌جا به ادامه تحصیل پرداخت و تا سال ۱۹۷۲ در مؤسسه مطالعات سیاسی در رشته حقوق درس خواند و سپس به چاد بازگشت.

در چاد حبری به یک شورشی تبدیل شد و «ارتش ملی چاد» را به‌وجود آورد. با آغاز جنگ داخلی در انجامنا، پایتخت این کشور، او سرانجام در سال ۱۹۸۲ با حمایت فرانسه و آمریکا با یک کودتای نظامی قدرت را در دست گرفت.

حبری با لیبی همسایه شمالی چاد در دوران حکومت معمر قذافی وارد جنگ شد و از سوی رونالد ریگان و فرانسوا میتران، رؤسای جمهور وقت آمریکا و فرانسه مورد حمایت قرار گرفت. جنگ با لیبی اختلافات قبیله‌ای در چاد را گسترش داد و رژیم حبری دست به کشتار و آزار و اذیتِ قبیله‌ای زد تا این‌که در سال ۱۹۹۰ با کودتایی توسط ادریس دبی، ژنرال ارتش، سرنگون شد. یک سال پس از کودتا حبری به سنگال گریخت و در سال ۲۰۰۵ در این کشور بازداشت شد.

حسین حبری را با ژنرال آگوستو پینوشه، دیکتاتور شیلی مقایسه می‌کنند.

کمیسیون تحقیق در مورد پرونده حبری تخمین زده است که در دوران حکومت او از سال ۱۹۸۲ تا سال ۱۹۹۰، بیش از ۴۰ هزار نفر کشته شدند که چهار هزار نفر آن‌ها شناسایی شده‌اند. بسیاری از آن‌ها در زندان و یا از طریق اعدام کشته شدند.

پیش از این دادگاهی در انجامنا در سال ۲۰۰۸ حسین حبری را به اعدام محکوم کرده بود.