به گفته معاون بهره برداری شرکت آب منطقهای اصفهان از مجموع یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب گنجایش سد زاینده رود هم اکنون۲۴۰ میلیون متر مکعب آب در این سد انباشته شده است. درحالیکه سال گذشته در چنین روزهایی بیش از۳۴۰ میلیون متر مکعب آب در این رود ذخیره شده بود.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا)، علی بصیرپور، معاون بهره برداری شرکت آب منطقهای اصفهان، پنجشنبه ششم خرداد در این رابطه افزود: «گرچه جریان زاینده رود در فروردین ماه امسال برای کشت بهاره کشاورزان افزایش یافت، اما در این شرایط بستن خروجی سد زاینده رود در روز هشتم خرداد امری اجتناب ناپذیر است».
به گفته بصیرپور بارش های سال ۹۴ در مناطق مختلف استان نسبت به یک سال قبل آن از ۲۰ تا ۸۰ درصد به نسبت متوسط بارش سالانه کاهش داشته است.
زاینده رود از ارتفاعات چلگرد در چهار محال و بختیاری و نیز کوههای فریدونشهر در غرب استان اصفهان سرچشمه گرفته است و پس از ذخیرهسازی در محل دریاچه سد زاینده رود به صورت رودخانهای واحد به سمت اصفهان و تالاب گاوخونی جاری میشود.
حوضه زاینده رود از دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری تشکیل شده است که ۹۳ درصد از مساحت و ۹۸ درصد از جمعیت تحت پوشش این حوضه در استان اصفهان و هفت درصد از مساحت و دو درصد از جمعیت تحت پوشش آن در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
این رودخانه به عنوان بزرگترین جریان آبی منطقه مرکزی ایران درسالهای اخیر با پدیده خشکسالی، افزایش برداشت و سوء مدیریت منابع آب مواجه و در محل پائین دست در بیشتر ماههای سال با خشکی مواجه شده است.
در همین زمینه:
«با وجود کارخانه فولاد احیای زاینده رود موقتی است»
درخواست فعالان مدنی از یونسکو برای نجات زاینده رود