وکیل مدافع کارگران معدن آق دره از اجرای حکم شلاق و جریمه نقدی موکلان خود خبر داد و گفت که دو پرونده مربوط به کارگران معترض این معدن مختومه شد.

aghdare
کارگران معترض معدن طلای آق دره با شکایت پیمانکار به شلاق و جریمه نقدی محکوم شدند.

وحید یاری وکیل مدافع ۱۷ کارگر معدن طلای آق دره به خبرگزاری کار ایران، ایلنا، گفت که حکم این کارگران در روزهای پایانی اردیبهشت  به اجرا گذاشته شد.

به گفته او این کارگران بر اساس دو شکایت جداگانه در  شعبه ۱۱۰ دادگاه کیفری تکاب و شعبه دوم دادگاه تجدید نظر آذربایجان غربی محاکمه و محکوم شدند.

شرکت پویا زرکان به عنوان پیمانکار معدن طلای آق دره دی ماه سال ۹۳، ۳۵۰ کارگر فصلی این معدن را اخراج کرد. این کارگران در اعتراض به این اقدام کارفرما در محوطه معدن تحصن کردند که به درگیری با نگهبانان انجامید. به دنبال این اعتراض دستگاه قضایی با شکایت کارفرمابه اتهام «ایجاد اغتشاش» علیه ۱۷ نفر از کارگران اعلام جرم کرد.

به گفته وحید یاری در یکی از پرونده‌ها هشت کارگر به اتهام «ممانعت و بازداشتن مردم از انجام کسب و کار با ایجاد هیاهو و جنجال»، «توهین به نگهبان شرکت»، «تخریب لباس و توقیف غیر قانونی نگهبان» و «تخریب عمدی تابلوی شرکت» محاکمه و محکوم شدند.

بر اساس رأی دادگاه تجدید نظر متهمان ردیف اول تا پنجم این پرونده  به ۱۰۰ ضربه شلاق و ۳۷ ماه حبس تعزیری و متهمان ردیف ششم تا هشتم به ۵۰ ضربه شلاق و ۳۷ ماه حبس تعزیری محکوم شدند.

یاری در باره پرونده دوم مربوط به ۹ کارگر دیگر معدن طلای آق دره گفت که این کارگران به اتهام «ممانعت و بازداشت مردم از کسب و کار با هیاهو و جنجال» محاکمه و مجرم شناخته شدند: «این ۹ کارگر نیز به ۳۰ تا پنجاه ضربه شلاق و حبس و ۵۰۰ هزار تومان جریمه نقدی محکوم شدند که با گذشت شاکی و استفاده از فرصت عفو قضایی» حکم حبس هیچ یک از کارگران به اجرا در نیامد.»

یاری گفت که به دلیل اجرای سایر مجازات‌های تعیین شده برای متهمان پرونده، «پرونده‌های یاد شده از نظر حقوقی مختومه اعلام شده است.»

یوسف کاووسی، عباس آذر، محمد خسروی، منصور دخ، خلیل عظیمی، فاتح رحیمی، ایوب مولودی، رضا بهاری، رضا یوسفی، عابد رحمانی و عطاءالله صبوری از جمله کارگرانی هستند که دو سال پیش بازداشت و به گفته یاری حکم شلاق و جریمه نقدی آنان به اجرا گذاشته شد.

اخراج کارگران معدن طلای آق دره در دو سال گذشته، با اقدام به خودکشی سه کارگر همراه بود. مقام‌های محلی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدام به خودکشی این سه کارگر را تکذیب کردند اما خبرگزاری کار ایران با یکی از کارگرانی که اقدام به خودکشی کرده بود گفت‌وگو کرد.


در همین زمینه