یک دختر ۱۲ ساله مشهدی در راه برگشت از مدرسه دست به خودکشی زده است. او بر روی برگه کوچکی نوشته است که وسایلش را میان دوستانش تقسیم کنند.
این دستنوشته در بازرسی جیبهای این دختر پیدا شده: «وسایلم را بین دوستانم تقسیم کنید. پدر و مادر عزیزم من شما را دوست دارم، اگر خودم را میکشم به خاطر شما نیست، به خاطر خودم است.»
خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی (آنا)، با انتشار این خبر علت خودکشی این دانشآموز را ترس او از تنبیه پدر به دنبال اخراج شدنش از مدرسه (برای یک هفته) عنوان کرده است. او خودش را از طبقه چهارم یک ساختمان به پایین پرتاب کرده و کشته شده است.
بازپرس جنایی مشهد و تیم بررسی صحنه جرم راهی محل حادثه شدهاند و در ادامه تحقیقات، پدر او به بازپرس جنایی گفته که چند هفته قبل، دخترش نمره پایینی گرفته و از مدرسه او را خواستهاند: «زمانی که از ماجرا باخبر شدم، به شدت با دخترم برخورد کردم. امروز دخترم وسیلهای را که نباید به مدرسه ببرد، برده بود. مسئولان مدرسه از این موضوع باخبر شدند و با من تماس گرفتند. به مدرسه رفتم و آنها یک هفته دخترم را از مدرسه اخراج کردند. دخترم در راه خانه، دست نوشته را مینویسد. او به خاطر ترس از من و اینکه مبادا دوباره تنبیهش کنم، دست به خودکشی زده است.»
مشخص نیست این دانشآموز مشهدی چه وسیلهای با خود به مدرسه برده که باعث شده است یک هفته اخراج شود.
خودکشی دانشآموزان در ایران میرود که به یک بحران اجتماعی تبدیل شود.
در طول سال ۹۴، دستکم ۱۳ دانشآموز در ایران دست به خودکشی زدند و جان خود را از دست دادند: خودکشی ۱۳ دانشآموز در ایران
از میان این خودکشیها علت شش خودکشی «مسائل تحصیلی، عدم قبولی در امتحانات یا کنکور و احضار والدین به مدرسه» و علت سه مورد دیگر از نیز «سرزنش والدین، خستگی از شرایط زندگی و دیدن فیلم در رابطه با خودکشی» اعلام شده است.
اپیدمی خودکشی گرچه در میان دانشآموزان خبرسازتر است، اما فقر و مشکلات اقتصادی، بیکاری، گسست هویتی، آنومی یا کمبود «حیات اجتماعی»، از دلایل اصلی افسردگی و اقدام به خودکشی نزد گروههای سنی مختلف به شمار میروند.
به دنبال گسترده شدن این شرایط در ایران است که چهار هزار و ۶۹ ایرانی در سال خودکشی میکنند.
حسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت ایران گفته است که رسانهها باید کمک کنند تا اپیدمی خودکشی از طریق خودکشی تقلیدی روی ندهد.