حسن روحانی یکشنبه ۱۲ اردیبهشت ابراز امیدواری کرد که با شروع به کار مجلس دهم در خرداد، بتواند به وعده‌های خود عمل کند. جمع‌بندی دور نخست و دوم نشان می‌دهدکه ۱۲۰نماینده اصلاح‌طلب، ۸۳ اصولگرا، ۸١ منتخب مستقل و ۵ منتخب اقلیت‌های مذهبی به بهارستان راه یافته‌اند. این نخستین بار  ظرف ۱۲ سال گذشته است که پارلمان جمهوری اسلامی توسط اصولگرایان حکومتی اداره نخواهد شد.

Larijani-Rohani

سه ماه پس از اجرای برجام، تاثیر اقتصادی لغو تحریم‌ها محسوس نیست و این به سرخوردگی مردم منجر شده است. سه سال نیز از انتخاب دولت روحانی می‌گذرد و یک سال دیگر انتخابات ریاست جمهوری در ایران برگزار می‌شود اما آیا دولت یازدهم می‌تواند در مسائل اقتصادی و در کشوری که ۱۱درصد جمعیت فعال ‌آن بیکارند، گشایشی ایجاد کند؟

شاهین فاطمی، استاد و کارشناس علوم اقتصادی می‌گوید: «مشکل این رژیم تعداد نمایندگان همراه با دولت نیست. گفته شده ۱۸ میلیون نفر رای داده‌اند؛ در حالی‌که تنها یک نفر -خامنه‌ای- در مسایل مهم ملی و جهانی کشور تصمیم می‌گیرد که کسی به او رای نداده است.»

رادیو زمانه در بررسی انتخابات دور دوم مجلس و انتظاراتی که بعضی از مردم از ترکیب تازه آن دارند؛ پرسش‌هایی را با دکتر شاهین فاطمی و مرتضی کاظمیان، روزنامه‌نگار و تحلیل‌گر سیاسی در میان می‌گذارد:

  •  آیا با ترکیب تازه مجلس و حضور تعداد قابل توجهی از اصلاح‌طلبان حکومتی در آن، دست حسن روحانی در اجرای وعده‌هایش به مردم ایران باز شده است؟
  •  آیا برجام نجات یافته است؟
  • آیا در اقتصاد ایران گشایشی پیدا خواهد شد یا این که این اقتصاد دچار آنچنان وخامتی شده که با تغییرترکیب مجلس و قدرت مانوور بیشتر برای دولت نیز نمی توان برای درد مزمن آن راهی پیدا کرد؟