در پی ادامه بحران مالی در کارخانه قند ورامین، این واحد صنعتی به‌طور کامل تعطیل شد و حدود ۲۸۵ کارگر رسمی و قراردادی آن بیکار شدند.

بیکاری کارگران

به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا) کارخانه قند ورامین که یکی از معتبرترین واحدهای تولیدکننده قند ایران است، به دلیل آن‌چه از سوی کارفرما «نداشتن توجیه اقتصادی و بحران در منابع مالی» نامیده می‌شود، از اول فروردین‌ماه سال جاری به‌طور کامل تعطیل شده است .

تعداد کارگران رسمی و قراردادی این واحد تولیدی ۲۸۵ نفر گزارش شده است. از این تعداد کارگر حدود ۲۰۰ نفر به‌صورت قراردادی فعالیت دارند که با آغاز سال جدید با پایان قرارداد کار به دلیل عدم نیاز اخراج شده‌اند.

به‌گفته کارگران این کارخانه، افزون بر کارگران قراردادی اخراج‌شده که هم‌اکنون پیگیر مطالبات صنفی خود با شکایت در اداره کار هستند، کارگران رسمی نیز که در آستانه بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان‌آور هستند به دلیل مشکلات در مورد بیمه‌شان، امکان بازنشسته شدن ندارند و بلاتکلیف شده‌اند.

به‌گفته آن‌ها، کارگران قراردادی کارخانه نیز به دلیل نداشتن سابقه کار یک ساله براساس قوانین جدید بیمه بیکاری، از امکان دریافت مقرری بیمه بیکاری محروم هستند.

کارگران همچنین می‌گویند طی چند سال گذشته کارخانه قند ورامین به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت به‌موقع حقوق آنان و سایر هزینه‌های جانبی را نداشته و همین مسئله باعث ایجاد وقفه در پرداخت مطالبات آن‌ها شده بود.

کارگران یکی دیگر از دلایل تعطیلی این کارخانه را افزایش بدهی‌های این واحد به اداره تأمین اجتماعی و سایر نهادهای دولتی مانند اداره برق و گاز که هر روز بر مطالبات این نهادها افزوده می‌شود، دانستند.

آن‌ها همچنین افزودند که در چند سال اخیر این کارخانه در بعضی از ماه‌های سال به‌دلیل نداشتن شکر خام به‌طور موقت تعطیل می‌شد اما این بار با وجود آن‌که مشکلات تهیه مواد اولیه تولید در این کارخانه برطرف شده است، کارفرما به‌دلیل مشکلات مالی و این‌که تولید در این واحد توجیه اقتصادی ندارد کارخانه را به‌طور کامل تعطیل کرده، طوری‌که طی یک ماه اخیر تعداد زیادی از ماشین‌آلات آن از کارخانه به چند واحد تولیدی دیگر در سایر استان‌ها انتقال داده شده است.