سه ماه پس از اجرای «برجام» -به گفته مخالفان- در بازار داخلی ایران هنوز کوچک‌ترین نشانی از رونق گرفتن کسب و کار دیده نمی‌شود، ظریف و جان کری در نیویورک پیرامون امکانات آسان شدن مبادلات خارجی بر پایه دلار و نیز اجرای «برجام » دیدار کردند.

usa-iran-un

کری در این دیدار به وزیر خارجه جمهوری اسلامی اطمینان داد که تحریم‌های آمریکا در رابطه با «برجام» برداشته شده است. وزیر خارجه آمریکا به بانک‌های اروپایی توصیه کرد: «از معامله با ایران نترسند زیرا تحریم‌های آمریکا لغو شده‌اند.»

همزمان حکم دیوان عالی آمریکا در پرداخت بیش از دو میلیارد دلار غرامت از دارایی‌های ایران در بانک مرکزی ایران در نیویورک، به خانواده‌های کشته شدگان دو انفجار مرگبار در مقر تفنگداران آمریکا در لبنان و عربستان، صدای مخالفان برجام را بالاتر برد. آنها رای دیوان‌عالی را نقض برجام می‌دانند.  محسن رفیق‌دوست فرمانده سپاه پاسداران در زمان انفجارهای تروریستی گفته بود: «آن مواد منفجره‌ای که با آن ایدئولوژی ترکیب شد و در مقر تفنگداران دریایی چهارصد افسر، درجه‌دار و سرباز را یکمرتبه به جهنم فرستاد، هم تی ان تی اش مال ایران بود هم ایدئولوژی‌اش.»

رادیو زمانه در بررسی تحولات تازه «برجام» و رابطه آمریکا با رژیم تهران پرسش‌هایی را با دو کارشناس مسائل هسته‌ای و سیاسی ایران، منصور فرهنگ و مهران مصطفوی در میان می‌گذارد:

  •  وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا گفت بانک‌ها از معامله با ایران نترسند. اما بانک‌ها نگرانند چون تحریم‌های جمهوری اسلامی در ارتباط با تروریسم،حفوق بشر و برنامه‌های موشکی باقیست. آیا آمریکا مایل است در این زمینه‌ها نیز از جمهوری اسلامی امتیاز هایی شبیه آنچه در برنامه هسته‌ای گرفت دریافت کند؟
  • آیا جمهوری اسلامی می‌تواند جلوی این مصادره هنگفت را بگیرد؟
  • خرید ۳۲تن آب تولید شده در اراک از سوی واشنگتن بی‌سابقه بود. دلیل اصلی این اقدام، سیاسی است یاتجاری ؟