علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران می‌گوید که ایران باید بر تقویت بنیه دفاعی خود مخصوصاً موضوع موشکی اصرار داشته باشد.

ali larijani

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ایرنا، علی لاریجانی صبح یکشنبه ۱۵ فروردین، در اولین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در سال ۹۵ موضع کشورهای غربی و ایالات متحده را نسبت به رزمایش موشکی ایران «بهانه‌‌جویی‌های ناشیانه» خواند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ایران گفت: «بهانه‌جویی‌های برخی کشورهای غربی در مسأله اخیر موشکی ایران ناشیانه و از نظر حقوقی بی مقدار است».

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، چهارشنبه ۱۹ اسفند، در رزمایش «اقتدار ولایت» دو موشک بالستیک «قدر- اچ»  و «قدر ـ اف» را آزمایش کرد. یک روز پیش از آن نیز دست به آزمایش موشک دوربُرد و بالستیک «قیام» زد.

آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان در نامه‌ای به سازمان ملل موشک‌های مورد آزمایش ایران را قادر به حمل کلاهک‌های هسته‌ای دانسته و گفته‌اند این موضوع قطعنامه شورای امنیت را نقض می‌کند.

لاریجانی موضع غرب نسبت به مسأله موشکی ایران را حاکی از «سیاست درازمدت» آن‌ها دانست و گفت: « آن‌ها نمی‌خواهند جمهوری اسلامی، مقتدر و امنیت ساز منطقه باشد».

عضو شورای عالی امنیت ملی با اشاره به این که ایران «در این شرایط سخت امنیتی» در منطقه «از امنیت پایداری برخوردار است»، این امنیت را نتیجه «قدرت امنیتی و دفاعی کشور» خواند.

بیشتر بخوانید: محسن رضایی: زیر بار خلع سلاح نمی‌رویم

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران نیز چهارشنبه ۱۱ فروردین در صفحه توئیتر خود کسانی را که ایران را به رفتار تحریک‌آمیز متهم می‌کنند فراخواند تا جمله فرمانده سپاه پاسداران را تکرار کنند که ایران «به‌جز برای دفاع»، از قدرت نظامی استفاده نخواهد کرد.

لاریجانی گفت که ایران «با ملت‌های حادثه دیده تروریستی» همدردی می کند اما این فجایع را نتیجه «جهالت و ناعهدی و شقاوت بسیاری از کشورهای غربی و عربی منطقه» دانست و در ادامه گفت: «جمهوری اسلامی ایران از سال‌ها پیش این خطر را درک و به دیگران گوشزد کرد و در حد استطاعت خود با این گروه‌های تروریستی مبارزه می‌کرد».

رئیس مجلس شورای اسلامی ایران گفت که ایران به دولت عراق و سوریه «در مبارزه با تروریست‌ها» کمک می‌کند «تا اولاً امنیت ایران حفظ شود و ثانیاً شر تروریست‌ها از سر سایر مسلمانان رفع گردد».

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، چهارشنبه ۱۱ فروردین از آزمایش‌های موشکی سپاه پاسداران دفاع کرد و آن را موجب خرسندی ملت‌هایی دانست که از آمریکا و اسرائیل «دلشان خون است اما کاری از دستشان بر نمی‌آید».

عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران یکشنبه ۱۵ فروردین خبر داد که ۸۹ شخصیت حقیقی و حقوقی ایران به دلیل مسائل موشکی در لیست تحریم‌های شورای امنیت قرار گرفته‌اند.

بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل تحریم‌های مربوط به برنامه موشکی ایران برای هشت سال ادامه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: ۸۹ شخصیت حقیقی و حقوقی ایران در فهرست تحریم‌های موشکی