تحقیقات تازه دانشمندان نشان می‌دهد سطح آب دریاها در دهه‌های آتی و  در پی ذوب شدن یخ‌ها و تغییرات اقلیمی فزاینده در قطب جنوب می‌تواند به مراتب بیش‌تر از پیش‌بینی‌های موجود بالا برود.

rising_sea_levels34
سطح آب اقیانوس‌های جهان تا سال ۲۱۰۰ می‌تواند تا دو متر بالاتر برود.

به گزارش گاردین، سطح آب دریاها به طور غیرمنتظره و بسیار سریع‌تر از حد انتظار در حال بالا آمدن است. افزایش آب‌های جهان در حدی است که انتظار می‌رود تا سال ۲۱۰۰ به طور میانگین یک متر سطح این آب‌ها افزایش یابد.

دلیل عمده این افزایش سطح آب‌ها نیز ذوب شدن یخ‌های قطب جنوب در پی افزایش گازهای گلخانه‌ای عنوان شده است.

نتیجه تحقیق اخیر که در مجله «نیچر» منتشر شده است بر این مبتنی است که تنها کاهش سریع گازهای گلخانه‌ای مانند دی‌اکسید کربن این خطر را محدود نمی‌کند بلکه ریزش سریع و یک باره دیواره‌های یخی هم می‌تواند به این روند کمک کند.

مجمع کارشناسی تغییرات اقلیمی و هواشناسی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۳ پیش بینی کرده بود بدون محدود نمودن نشر گازهای گلخانه‌ای، سطح آب اقیانوس‌های جهان تا سال ۲۱۰۰ تا ۱۸ سانتی‌متر بالا خواهد آمد.

این پژوهش در دانشگاه ماساچوست و بر اساس شبیه‌سازی کامپیوتری وضعیت ناشی از ترک برداشتن دیواره یخچال‌های طبیعی، سقوط یکباره کوه‌های یخ، تغییرات اقلیمی و افزایش دمای زمین استوار شده است.

آن طور که پژوهشگران این تحقیق می‌گویند:«افزایش آب دریاها تغییرات آب و هوایی را تشدید کرده و ترکیب بی‌رحمانه‌ای از طوفان و گردباد به وجود می‌آورند. شهرهای کم ارتفاعی همچون نیویورک، بمبئی و بسیاری از شهرهای چین از جمله گوانگجو توسط همین ترکیب بی‌رحمانه تخریب خواهند شد.»

آن‌ها حتی میزان آسیب‌های جهانی در پی سیلاب‌های برآمده از افزایش سطح دریاها را نیز تخمین زدند: رقمی بیش از یک هزار میلیارد دلار تنها تا سال ۲۰۵۰.

علاوه بر این احتمال می‌رود در پی افزایش فعلی سطح آب اقیانوس‌ها، تا پایان قرن حاضر کشوری جزیره‌ای نظیر مالدیو به زیر آب رود و بخش‌هایی از کشور‌های اندونزی و تایلند نیز با مشکل جدی مواجه شوند.

از سوی دیگر خرد شدن یخ‌های قطب جنوب و آب شدن تدریجی‌اش -که اکنون شاهد آن هستیم- می‌تواند محور گردش زمین را تا ۵۰۰ متر جابه‌جا کند و منطقه‌ای مثل گرینلند را به کل نابود سازد.


بیشتر بخوانید: 

گرمایش غیرطبیعی زمین: ۲۰۱۶ رکورد گرما را می‌شکند

گرمایش اقیانوس‌ها و ضرورت گذار از سوخت‌های فسیلی