وزیر امور خارجه ایران در جریان سفر به استرالیا، در گفت‌و‌گویی با شبکه ای‌بی‌سی از برخوردهای غرب با ایران در زمینه حقوق بشر انتقاد کرد و این برخورد‌ها را نادرست خواند.

IRAN+HUMAN+RIGHTS+POSTER

محمد‌جواد ظریف در این گفت‌و‌گو ایران را تنها کشور منطقه دانست که در آن انتخابات برگزار می‌شود و همزمان برایش گزارشگر ویژه حقوق بشر تعیین شده است.

این تازه‌ترین واکنش ظریف به گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران و گزارش جدید اوست. او روز ۲۴ اسفند در گفت‌وگویی با رادیوی زلاندنو، گزارش حقوق بشری احمد شهید را «سیاسی» خوانده بود.

وزیر امور خارجه ایران کشورهای غربی را متهم کرده که با طرح اتهام نقض حقوق بشر در ایران، دنبال هدف‌های سیاسی خود هستند و گزارشگر ویژه حقوق بشر را به ایران و سازمان ملل تحمیل کرده‌اند.

در مقابل اما ۳۴ سازمان حقوق بشری، در نامه‌‏ای ‏خطاب به کشورهای عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل، از آن‌ها خواسته‌اند تا مأموریت گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران را تمدید کنند.

در این نامه روز پنج‌شنبه ۱۸ مارس/ ۲۸ اسفند منتشر شده، آمده است: «تمدید ماموریت گزارشگر ویژه پیام قدرتمندی به مقام‌های ایران است که نقض حقوق بشر در مرکز توجه شورا و جهان خواهد بود مگر این‌که در این زمینه تغییر و بهبودی قابل لمس رخ دهد.»

شورای حقوق بشر سازمان ملل قرار است در جلسه‏‌ روز چهارم فروردین ماه سال ۹۵ خود درباره تمدید ماموریت گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران رای‌گیری کند: واکنش‌ها به گزارش احمد شهید؛ آیا ماموریت او تمدید می‌شود؟

گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، آخرین گزارش خود از وضعیت حقوق بشر در ایران را روز پنج‌شنبه ۱۰ مارس/ ۲۰ اسفند به شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو ارائه کرد: احمد شهید: اعدام نوجوانان و فشار بر جامعه بهاییان را متوقف کنید

این گزارش با واکنش‌های تند و انتقاد برخی مقام‌های ایرانی از جمله جواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه ایران روبه‌رو شد.

بیشتر بخوانید: جواد لاریجانی: گزارش احمد شهید آبکی است

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه همچنین ایران را «بزرگ‌ترین و جدی‌ترین دموکراسی غرب آسیا» دانسته و از احمد شهید دعوت کرده است که دوره‌ای درباره حقوق بشر بر اساس اسلام بگذراند: «ما حاضریم در این‌باره به او کمک کنیم.»

در همین راستا محمد‌‌جواد ظریف هم گفته است که چرا استرالیا از پیش‌نویس یک قطعنامه‌ حقوق بشری علیه برخی کشورها حمایت نمی‌کند که کارنامه حقوق بشری‌شان بدتر از ایران است و حتی یک مقام انتخابی هم ندارند.

او درباره پناهجویان ایرانی استرالیا هم گفته است که این افراد فریب‌‌خوردگان تبلیغات غزب هستند: «این پیام به آن‌ها داده شده که مدعی شوند قربانی نقض حقوق بشر در ایرانند تا از آن‌ها استقبال شود، اما آن‌ها قربانی نقض حقوق بشر نیستند».

ظریف در پاسخ به سؤالی درباره بازگشت پناهجویان ایرانی که درخواست پناهندگی‌شان در استرالیا رد شده هم گفته است که ما این افراد را اخراج نکرده‌ایم: «آن‌ها توسط قاچاقچیان انسان و تبلیغات غرب که وعده شرایط مناسب داده بودند، اغوا شده‌اند.»