علی مؤیدی، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر می‌گوید در سال ۱۳۹۴ حدود ۳۴۰ هزار «قاچاقچی و معتاد متجاهر» در ایران بازداشت شده‌اند.

bazdasht-mokhder

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مؤیدی که شامگاه یکشنبه ۱۶ اسفند در یک برنامه تلویزیونی سخن می‌گفت، افزاش تعداد بازداشت‌شدگان جرایم مواد مخدر در ایران را «نگران‌کننده» دانست.

به گفته رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر، از میان ۳۴۰ هزار نفری که بازداشت شده‌اند، ۲۳۰ هزار نفر «قاچاقچی مواد مخدر» هستند.

این مقام پلیس آمار «ستاد مبارزه با مواد مخدر» که شمار معتادان را در ایران یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر می‌داند، رد کرد و گفت: «آمار بیش از این و حدود دو میلیون نفر است.»

کار‌شناسان مستقل اما شمار واقعی معتادان در کشور را چهار میلیون نفر برآورد می‌کنند.

علی مؤیدی گفت که پلیس اشتیاقی به اعدام ندارد اما از اظهارنظر در مورد حذف مجازات اعدام جرایم مواد مخدر خودداری کرد و افزود: «بیش از ۱۰ دستگاه در اجرایی کردن قانون فعلی مسئولند و همه آن‌ها موظفند در قبال پیشنهاداتی مانند حذف مجازات اعدام در جرایم مواد مخدر اظهار نظر کنند. اگر همه دستگاه‌ها اظهار نظر کردند پلیس هم در این‌باره اظهار نظر خواهد کرد.»

آذرماه سال جاری بیش از ۷۰ نفر از نمایندگان مجلس، طرح حذف مجازات اعدام از قانون مبارزه با مواد مخدر را امضا کردند. نمایندگان امضاکننده این طرح به جای اعدام، مجازات‌های جایگزین پیشنهاد کرده‌اند. اما این طرح مخالفانی دارد از جمله برخی مقامات ستاد مبارزه با مواد مخدر و همچنین پلیس ایران.

بیشترین آمار اعدام در ایران مربوط به جرایم مواد مخدر است. بر پایه قوانین ایران فروش مقدار معینی از مواد مخدر مجازات اعدام در پی دارد.

ایران پس از چین بیشترین تعداد اعدام‌ها در جهان را دارد.