بابک زنجانی و محمدرضا رحیمی، اولی متهم اقتصادی منتظر حکم دادگاه و دومی محکوم به فساد اقتصادی؛ از درون زندان هم می‌خواهند بر انتخابات مجلس شورای اسلامی تاثیر بگذارند. ائتلاف دو نفره آن‌ها در این روزها خبرساز‌تر از پرونده‌های قضایی و بدهی‌هایشان است.

zanjani

یک‌سال پس از آن‌که وزیر کشور جمهوری اسلامی از «ورود پول‌های کثیف به انتخابات» خبر داد، عضو کمیته پیگیری پرونده بابک زنجانی گفت که «هزاران میلیارد تومان از پول‌های کثیف خرج ستادهای انتخاباتی می‌شود».

امیرعباس سلطانی، نماینده بروجن در مجلس شورای اسلامی جمعه ۳۰ بهمن به خبرگزاری کار ایران گفت که «عوامل بابک زنجانی» در انتخابات فعال هستند «تا با هزینه‌های میلیاردی افراد مورد نظر خود را وارد مجلس کنند».

اسفند سال گذشته عبدالرحمن فضلی، وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران در یک برنامه تلویزیونی از «ورود پول‌های کثیف به انتخابات» ابراز نگرانی کرد. او چندی بعد به دنبال اعتراض نمایندگان مجلس شورای اسلامی به این اظهارات، گفت که «رسانه‌ها از صحبت‌های او سوء استفاده کرده‌اند».

همزمانی سخنان وزیر کشور با اجرای حکم زندان محمدرضا رحیمی به جرم فساد اقتصادی، افشای جزئیاتی از پرونده معاون اول احمدی‌نژاد را به دنبال داشت. برپایه گزارش‌های منتشر شده، محمدرضا رحیمی در زمان تبلیغات انتخاب نهمین دوره مجلس شورای اسلامی، هزینه ستاد برخی از نامزد‌ها را تامین کرده بود.

براساس گزارش‌های غیررسمی، دست‌کم ۱۷۰ نماینده مجلس شورای اسلامی به دریافت پول از محمدرضا رحیمی متهم شده‌اند، اما دستگاه‌های نظارتی و قضایی تا به حال از انتشار اسامی این نمایندگان خودداری کرده‌اند. محمدرضا باهنر نائب رئیس مجلس شورای اسلامی تابستان امسال در گفت‌وگو با خبرآنلاین به صورت تلویحی دریافت پول تعدادی از نمایندگان مجلس از رحیمی را تائید کرده و گفته بود که «این مسئله جرم نیست».

مجموعه مقالات و گزارش‌ها در رادیو زمانه در باره انتخابات ۱۳۹۴ 

محمد بیاتیان نماینده بیجار در مجلس شورای اسلامی ۲۶ بهمن از فعالیت دوباره رحیمی در انتخابات مجلس شورای اسلامی خبر داد و مدعی شد که «او از زندان بیرون آمده و یک لیست ۷۰ نفره از نامزدهای مجلس شورای اسلامی سازماندهی کرده است».

این خبر از سوی نزدیکان به رحیمی و نامزدهای همسو با احمدی‌نژاد تکذیب شد، اما امیرعباس سلطانی، عضو کمیته پیگیری پرونده بابک زنجانی در مجلس شورای اسلامی این خبر را تائید کرد و گفت: «تهیه لیست ۷۰ نفره در استان‌های غربی کشور از سوی رحیمی صحت دارد».

او محاکمه بابک زنجانی به تنهایی را «بی‌ثمر» دانست و گفت: «ایراد اساسی و اشکال بزرگ دادگاه بابک زنجانی از‌‌‌ همان روز اول این بود که به پرونده حدود ۱۲ نفری که امکان انجام این تخلف‌ها را برای زنجانی فراهم آورده و همگی در سطح وزیر و معاون‌ وزیر در دولت قبل فعالیت می‌کردند، ورود نکرد».

به گفته سلطانی فعالیت تبلیغاتی برخی از نامزد‌ها در حوزه‌های انتخابیه غرب ایران «مشکوک و تحت حمایت پول‌های کثیف» است که از سوی «عوامل بابک زنجانی» در سراسر کشور هزینه می‌شود.

بمب خبری بابک زنجانی

در همین رابطه رسول کوهپایه‌نژاد، وکیل بابک زنجانی به خبرگزاری مهر گفت که «شاید در هفته‌های آینده یک بمب خبری داشته باشیم» چرا که به گفته او «ممکن است که قرار بازداشت موکلش در روزهای آینده لغو و او آزاد شود.»

او با اعلام این‌که قاضی دادگاه اعلام کرده که درخواست آزادی و لغو بازداشت موقت بابک زنجانی در حال بررسی است، گفت که به رای دادگاه «خوش‌بین» است «چرا که دادگاه اقدام مناسبی برای کشف حقیقت انجام داده است و رای عادلانه‌ای صادر خواهد شد.»

بابک زنجانی از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به فساد اقتصادی و فساد فی‌الارض متهم شده است. دادستان دادگاه رسیدگی کننده به پرونده او از دادگاه خواست که زنجانی را به همراه دو متهم دیگر این پرونده به اعدام محکوم کند.

در همین زمینه

پول‌های کثیف در انتخابات و سکوت شورای نگهبان

جای خالی رستم قاسمی در پرونده بابک زنجانی

دادگاه بابک زنجانی و مصونیت دست‌های پشت پرده

بابک زنجانی وزیر نفت را به «تسویه حساب سیاسی» متهم کرد