رشد منفی شاخص‌های اقتصادی ایران همچنان ادامه دارد. معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی می‌گوید که سرمایه‌گذاری در ایران کاهش یافته است. وزارت جهاد کشاورزی هم از رشد منفی سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی خبر داد.

shakes

حسن هفده‌تن، معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی از کاهش سرمایه‌گذاری در هفت ماه نخست امسال خبر داد.

او جمعه ۲۳ بهمن، به خبرگزاری مهر گفت که «سیاست‌های غلط اقتصادی باعث کاهش سرمایه‌گذاری شده است»، به‌گونه‌ای که شاخص سرمایه‌گذاری با رشد منفی ۲.۸ درصد روبرو است. این مقام مسئول همچنین از کاهش ۱۵.۷ درصدی صادرات در هفت ماه نخست امسال خبر داد.

در همین رابطه یک مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی بدون این‌که شاخص سرمایه‌گذاری در این بخش را اعلام کند، گفت که سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی به نسبت مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است.

حسین هاشمی مدیرهماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی «نوسان قیمت، کاهش تقاضا و بحران آب» را چالش‌های اصلی بخش کشاورزی دانست و خواستار «به‌کارگیری سیاست‌های حمایتی به منظور رشد سرمایه‌گذاری» در این بخش شد.

برپایه گزارش مرکز آمار جمهوری اسلامی ایران از شاخص اشتغال، تعداد شاغلان بخش کشاورزی در پائیز امسال به نسبت فصل تابستان دست‌کم ۴۱۵ هزار نفر کاهش یافته است. این آمار نشان می‌دهد که شاغلان بخش صنعت نیز نزدیک به ۸۱ هزار نفر کمتر از آمار اعلام شده در تابستان است.

همچنین گزارش بانک مرکزی بیانگر رشد منفی اغلب نماگرهای اقتصادی ایران در شش ماهه دوم امسال است. براساس این گزارش میزان سرمایه‌گذاری در واحدهای تولیدی ۲۵.۴ درصد رشد منفی دارد و تعداد پروانه‌های صادر شده برای احداث واحدهای صنعتی بزرگ رشد منفی ۹.۵ را تجربه کرد.

دولت به دنبال رشد هشت درصدی

به‌رغم گزارش‌ نهادهای دولتی از کاهش میزان سرمایه‌گذاری و رشد منفی نماگرهای اقتصادی، مسئولان دولتی رشد هشت درصدی اقتصادی در سال آینده را وعده کرده‌اند. به گفته محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت، پیش‌بینی دولت برای سرمایه‌گذاری به منظور اشتغال‌زایی در سال آینده ۲۱۰ هزار میلیارد تومان است.

او پنجشنبه ۲۲ بهمن هم از برنامه دولت برای ایجاد ۹۰۰ هزار فرصت شغلی در سال آینده خبر داد. این در حالی است که کار‌شناسان اقتصادی، ایجاد ۹۰۰ هزار فرصت شغلی را نیازمند رشد اقتصادی ۹ درصدی و دور از دسترس می‌دانند.

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران هفته پیش در گفت‌وگو با تلویزیون دولتی جمهوری اسلامی ایران از برنامه‌های ویژه دولت برای شکوفایی اقتصادی خبر داد و گفت که دولت به دنبال جذب سرمایه‌های خارجی برای رشد اقتصادی است. در همین رابطه وزیر نفت نیز بازگشت ایران به بازار جهانی انرژی را نیازمند ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی دانست.

یکی از راهبردهای دولت حسن روحانی افزایش میزان صادرات نفت و جذب سرمایه‌گذاری خارجی است. به گفته مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری خارجی وزارت اقتصاد، میزان سرمایه‌گذاری خارجی جذب شده در سال ۹۵ دست‌کم هفت برابر سرمایه‌گذاری خارجی امسال برآورد شده است.

در همین زمینه

تعطیلی ۲۰۰ واحد صنعتی و بیکاری سه هزار نفر در زنجان

اقتصاد ایران؛ بدهکاری‌های دولت و بازگشت رکود

تعطیلی ۲۰ درصد از واحد‌های کوچک صنعتی در استان گلستان

ائتلاف نظام بانکی و دولت علیه تولید