آیکیا(IKEA) بزرگترین تولیدکننده اسباب و لوازم خانگی در جهان و غول شرکتهای پیشتاز در انرژیهای سبز، اینک به علت قطع یارانههای دولتی، فروش پنلهای خانگی خورشیدی خود در بریتانیا را متوقف میکند.
به گزارش گاردین، دولت بریتانیا با ارائه طرحهای تشویقی به صاحبان خانه در این کشور، عملاً تمام یارانههای دولتی را در زمینه نصب پنلهای خورشیدی قطع کرده است.
البته سخنگوی آیکیا جزئیات بیشتری از اقدام اخیر این شرکت اعلام نکرد.
خصوصیسازی فزاینده و زیان ناشی از عدم حمایت دولت از شرکتهای بدعتگذاری مثل آیکیا باعث شده تا شرکتهای چینی در زمینه تکنولوژی ساخت پنلهای خورشیدی پیشی بگیرند.
به رغم درآمد ۲۶ میلیارد دلاری این شرکت در سال گذشته، گویی آیکیا بدون ارائه یارانههای دولتی، ساخت و فروش پنلهای خورشیدی برایش مقرون به صرفه نیست.
آیکیا شرکتی سوئدی است که در سال ۱۹۴۳ بنیان گذاشته شد و در زمینه تولید لوازم و اسباب خانگی فعالیت میکند. این شرکت بیش از ۳۴۹ نمایندگی دارد و با ۱۳۹ هزار نیرو در ۴۳ کشور دنیا فعال است.
بیشتر بخوانید: حقایقی در باره بنیانگذار «آیکیا» و مالیاتهایش
این شرکت سال گذشته با راه اندازی یک نیروگاه بادی ۹۸ مگاواتی با ۴۹ توربین بادی در هوپستون ایالت ایلینویز، بخش عمدهای از انرژی مورد نیاز خود را تأمین میکرد.
سرمایهگذاری آیکیا روی این نیروگاه بادی یکی از بزرگترین سرمایهگذاریها بر انرژیهای سبز در سراسر جهان به شمار میرود. آیکیا در زمینه انرژی سبز حتی از مایکروسافت و گوگل نیز پیشی گرفته بود.
استیو هاوارد، یکی از مدیران ارشد آیکیا فلسفه این شرکت در زمینه انرژیهای پاک را در این نکته عنوان کرده بود: «قصد ما این است که انرژی خودمان را خودمان تولید کنیم.»
آیکیا در سال ۲۰۱۵ بیش از ۳. ۱ میلیارد دلار در خصوص تغییرات اقلیمی و انرژیهای تجدیدپذیر سرمایهگذاری کرده بود.
آیکیا هدف خود را دستیابی صد در صدی به انرژی پاک در سال ۲۰۲۰ اعلام کرده بود.
این شرکت تنها در دو سال اخیر در بریتانیا بیش از ۶۰۰ میلیون پوند در زمینه انرژی باد و خورشید سرمایهگذاری کرده است. بسیاری آیکیا را نماد «تجارت سبز» میدانند.
در حال حاضر شرکت آیکیا در ۱۷ فروشگاه در سرتاسر بریتانیا پنلهای خورشیدی میفروشد و در هشت کشور اروپایی پنلهای خورشیدی خانگی نصب میکند.
قطع فروش پنلهای خورشیدی از سوی آیکیا، بیش از هر چیز نشانگر این مهم است که دستیابی به انرژی پاک امری است که باید با حمایت قاطع دولتها همراه شود، در غیر این صورت تنها چیزی در حد شعار باقی خواهد ماند. نباید از یاد برد که این حمایت دولتی ادامه همان تلاشهای بینالمللی است که کشورهای در کنفرانس تغییرات آب و هوایی پاریس بر سر آن توافق کردند.